Kedvező sorsolást kaptunk az olimpiai kvalifikációs női kézilabda vb-re

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség elkészítette a 2023. november 29. és december 17. között Norvégiában, Dániában és Svédországban rendezendő női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. Golovin Vlagyimir csapata Montenegró, Paraguay és Kamerun ellen játszik majd a csoportkörben.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 16:26
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség elkészítette a 2023. november 29. és december 17. között Norvégiában, Dániában és Svédországban rendezendő női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. Golovin Vlagyimir csapata a svédországi Helsingborgban játssza a csoportmérkőzéseit a vb-n sorrendben  Paraguay, Kamerun, majd Montenegró, ellen. Amennyiben bekerül az első három helyezett közé, akkor a középdöntőben folytathatja az A csoport három továbbjutója ellen. Innen abban az esetben folytathatja, ha az első két hely valamelyikén fejezi be a középdöntőt. 

A vb csoportbeosztása:
A-csoport, Göteborg: Svédország, Szenegál, Kína, Horvátország.
B-csoport, Helsingborg: Montenegró, Paraguay, Kamerun, Magyarország.
C-csoport, Stavanger: Norvégia, Ausztria, Grönland, Koreai Köztársaság. 
D-csoport, Stavanger: Franciaország, Izland, Angola, Szlovénia.
E-csoport, Herning: Dánia, Szerbia, Chile, Románia.
F-csoport, Herning: Németország, Irán, Japán, Lengyelország.
G-csoport, Frederikshavn: Brazília, Spanyolország, Kazahsztán, Ukrajna. 
H-csoport, Frederikshavn: Hollandia, Kongó, Argentína, Csehország.

A vb-n a négy csapatos csoportokból három-három jut a középdöntőbe, ahol hat csapatos csoportokban folytatják a küzdelmet, s az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe.

A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára (amennyiben Franciaország nyer, az ezüstérmes kvalifikál), a 2–7. helyezettek 2024 tavaszán olimpiai selejtezőt játszhatnak.

Borítókép: A válogatott a párizsi olimpiai részvételre hajthat a vb-n (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.