Maguire nem teszi zsebre, amit csapattársától kapott + videó

André Onana röviddel a Manchester Unitedhez való igazolása után világossá tette mindenki számára, hogy nem tűr el hibákat a kapuja előterében. Így a vasárnap, a Borussia Dortmund ellen 3-2-re elveszített mérkőzésen a Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya, Harry Maguire is megkapta tőle a magáét egy megingása után.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 15:50
Football: Preseason friendly, Manchester United v Dortmund Harry Maguire
Manchester United's English defender Harry Maguire (L) jumps for the ball with Dortmund's French forward Sebastien Haller during a pre-season friendly football match between Manchester United FC and Borussia Dortmund at the Allegiant Stadium in Las Vegas, Nevada, on July 30, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry Maguire nincs könnyű helyzetben, amióta Erik ten Hag 2022 nyarán átvette az irányítást a Manchester Unitednél. Az angol futballista kikerült a kezdőcsapatból, ehhez képest még elég sokáig, az idény végéig ő volt a csapatkapitány, de a közelmúltban elvették tőle a karszalagot. A holland edző lépései korántsem voltak meglepőek, mert a védő a meccsek többségében nem a vételára (2019-ben 87 millió eurót fizetett érte ki az MU a Leicesternek) alapján elvárható produkcióval rukkolt elő, inkább hibát hibára halmozott.

Onana leteremtette Maguire-t a védő hibája után
Onana leteremtette Maguire-t a védő hibája után  Fotó: AFP/Patrick T. Fallon

Míg ezt korábbi mesterei, Ralf Rangnick és Ole Gunnar Solksjaer többé-kevésbé elnézték neki, Ten Hag szigorúbb, és mint kiderült, a Vörös Ördögök új kapusa sem nem nézi jó szemmel a megingásokat. A csapathoz a nyáron érkezett André Onana alaposan kiosztotta vasárnap Maguire-t egy rövidre sikerült passzért, ami után nagyot kellett védenie a Borussia Dortmund ellen egyébként 3-2-re elveszített felkészülési meccsen.

Íme a jelenet:

Maguire-t a hibái ellenére több csapat is szívesen leigazolná, januárban például az Internazionale jelentkezett be érte, de sem a játékos, sem a Manchester United nem volt vevő az ajánlatra. Ezen a nyáron a Tottenham Hotspurrel és a West Ham Uniteddel boronálták őt össze. Ten Hag állítása szerint továbbra is látja Maguire-ben a potenciált, nem emiatt veszítette el a csapatkapitányi karszalagot.

– Ez nem Harry ellen szól, hanem a csapat érdekeit figyelembe véve született meg a döntés. De ezzel nem azt mondom, hogy Harry nem a csapatunk tagja, harcolnia kell a pozíciójáért. Ő egy kiváló középső védő, van benne potenciál, viszont bizonyítania kell nekünk, hogy visszakerülhessen a kezdőcsapatba. Rajta múlik az egész, szerintem képes lehet erre. Gyakran előfordult, hogy más játékost neveztem a kezdőbe helyette, de ez nem jelenti azt, hogy nem hiszek benne. Meg kell mutatnia, hogy jobb Raphael Varane-nál és Victor Lindelöfnél. Ilyesmi gyakran előfordul a profi futballban – magyarázta a holland szakember a Daily Mailnek adott interjújában.

Felkészülési mérkőzés:
Borussia Dortmund (német)–Manchester United (angol) 3–2
gólszerzők: Malen (43., 44.), Moukoko (71.), ill. Dalot (24.), Antony (52.) 

Borítókép: Harry Maguire (alul) és Sebastien Haller (Fotó: AFP/Patrick T. Fallon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.