Szoboszlai közel járt a félpályás csodagólhoz, de... + videó

Szoboszlai Dominik közel járt hozzá, hogy megszerezze első gólját a Liverpoolban, de a Leicester kapusa, Mads Hermansen fejjel útját állta a távoli lövésnek. A Rókák ugyanakkor nem tudták megnehezíteni a Vörösök dolgát a vasárnap, Szingapúrban megrendezett mérkőzésen, amit Szoboszlai csapata 4-0-ra nyert meg.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 13:04
Liverpool Press Conference And Training Szoboszlai Dominik
Dominik Szoboszlai of Liverpool trains ahead of the pre-season friendly match between Liverpool and Leicester City at National Stadium on July 29, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nélkül tudta le a Liverpool legutóbbi felkészülési, Fürth elleni mérkőzését (4-4), viszont a magyar középpályás apró bokasérülése után a szingapúri túrára már a csapattal tartott. Kérdéses volt, hogy már az első meccsen bevethető lesz-e, végül Jürgen Klopp vezetőedző a kispadra nevezte Szoboszlait a Leicester elleni edzőmeccsre.

Szoboszlai csak közel járt hozzá, de Núnez gólt lőtt a meccsen
Szoboszlai csak közel járt hozzá, de Núnez gólt lőtt a meccsen Fotó: AFP/Mohd Rasfan

A Liverpoolnak a találkozó első negyedében meggyűlt a baja a Rókákkal, az angol másodosztályba kiesett csapat többször is veszélyeztette a Vörösök kapuját. Ám a Pool szépen lassan bedarálta az ellenfelét, és nyolc perc alatt hármat vágott a Leicester kapujába: Darwin Núnez után a 18 éves Bobby Clark és Diogo Jota is betalált.

Klopp a második félidőre – szokásához híven – a teljes csapatát lecserélte, így Szoboszlai is helyet kapott a középpályán. A magyar válogatott csapatkapitánya ismét jó játékkal vétette észre magát, és szögleteket is rúgott. Az egyik után megszületett a Liverpool negyedik gólja: Joel Matip csúsztatta meg Szoboszlai labdáját, majd Ben Doak a kapuba fejelt. 

Szoboszlai maga is betalálhatott volna, közel járt hozzá, hogy a kezdőkörből varázslatos gólt szerezzen. A kapujától távol álló Mads Hermansen azonban még időben eszmélt, visszafutás közben fejjel védett.

A 22 éves játékos még egy távoli bombával próbálkozott, mielőtt a 80. percben lecserélték volna. Az eredmény nem változott, a Liverpool 4-0-ra verte a Leicestert Szingapúrban.

A Vörösök szerdán a Bayern München ellen folytatják a felkészülést.

Felkészülési mérkőzés:
Liverpool (angol)–Leicester (angol) 4-0 (3-0)
gólszerzők: Núnez (30.), Clark (35.), Jota (38.), Doak (64.) 

Borítókép: Szoboszlai Dominik visszatért rövid kihagyása után (Fotó: AFP/NurPhoto/Suhaimi Abdullah)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.