Vereséggel ért véget a Dárdai család történelmi estéje

Nem Dárdai Pál vezetőedző reményeinek megfelelően kezdődött a Hertha számára a Bundesliga 2 új idénye. A berlini futballcsapat szombat este, az első fordulóban a Fortuna Düsseldorf otthonában 1-0-ra kapott ki úgy, hogy közben Dárdai Pál mindhárom fia a pályán volt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 7:53
Fortuna Dusseldorf - Hertha BSC Dárdai Pál
29 July 2023, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Soccer: 2nd Bundesliga, Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC, Matchday 1, Merkur Spiel-Arena. Hertha coach Pal Dardai reacts on the sidelines. Photo: Marius Becker/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palkó Fehérvárról való visszatérése után teljes lett a „Dárdai-kollekció”, így mindhárom fia irányítása alatt futballozik a Herthánál. A magyar vezetőedző számít is a testvérek jó játékára, de szombat este ők sem tudták pont(ok)hoz segíteni a német élvonalból az előző idényben kiesett csapatot.

Fortuna Dusseldorf - Hertha BSC Dárdai Palkó
Dárdai Palkót (kék mezben) is bevetette az édesapja Fotó: AFP/DPA/Marius Becker

A berliniek a legutóbb negyedik helyen végzett Fortuna Düsseldorf otthonában indították az új kiírást. Dárdai Márton a kezdőcsapat tagja volt, Palkó a 29. percben, a 17 éves Bence pedig a 78. percben csatlakozott a fivéréhez a pályán. 

Daniel Kinczek 51. percben szerzett találatára a Hertha nem tudott válaszolni, sőt a 88. percben a Fortuna Düsseldorf közel járt hozzá, hogy növelje az előnyét. Végül maradt az 1-0, így a fővárosiak szűk vereséggel kezdték az új idényt, a Dárdai család viszont közben történelmet írt: soha nem fordult még elő a német profi futballban, hogy egy időben három testvér legyen a pályán. Édesapjuk ezt lehetővé tette, akit dühített a végeredmény.

– Az első félidőben vezetnünk kellett volna, ráadásul nem is egy, hanem két góllal. Az utolsó passzok azonban hiányoztak – mondta a Sky kérdésére a csalódott mester, aki szerint sokat tanulhat a vereségből a gárda, amely egyébként nem teljesített rosszul. – Nem hibáztathatom ma a csapatot.

Dárdai hozzátette, a Hertha jelenlegi helyzetében a fiatal játékosok esélyt kaphatnak a bizonyításra, és magyarázata szerint a csapatnak még össze kell érnie, hiszen csak hat hete készülnek együtt.

Borítókép: Dárdai Pál a Fortuna Düsseldorf elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/DPA/Marius Becker)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.