időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Vereséggel ért véget a Dárdai család történelmi estéje

Magyar Nemzet
2023.07.30. 07:53 2023.07.30. 14:36
Vereséggel ért véget a Dárdai család történelmi estéje

Nem Dárdai Pál vezetőedző reményeinek megfelelően kezdődött a Hertha számára a Bundesliga 2 új idénye. A berlini futballcsapat szombat este, az első fordulóban a Fortuna Düsseldorf otthonában 1-0-ra kapott ki úgy, hogy közben Dárdai Pál mindhárom fia a pályán volt.

Palkó Fehérvárról való visszatérése után teljes lett a „Dárdai-kollekció”, így mindhárom fia irányítása alatt futballozik a Herthánál. A magyar vezetőedző számít is a testvérek jó játékára, de szombat este ők sem tudták pont(ok)hoz segíteni a német élvonalból az előző idényben kiesett csapatot.

Fortuna Dusseldorf - Hertha BSC Dárdai Palkó
Dárdai Palkót (kék mezben) is bevetette az édesapja Fotó: AFP/DPA/Marius Becker

A berliniek a legutóbb negyedik helyen végzett Fortuna Düsseldorf otthonában indították az új kiírást. Dárdai Márton a kezdőcsapat tagja volt, Palkó a 29. percben, a 17 éves Bence pedig a 78. percben csatlakozott a fivéréhez a pályán. 

Daniel Kinczek 51. percben szerzett találatára a Hertha nem tudott válaszolni, sőt a 88. percben a Fortuna Düsseldorf közel járt hozzá, hogy növelje az előnyét. Végül maradt az 1-0, így a fővárosiak szűk vereséggel kezdték az új idényt, a Dárdai család viszont közben történelmet írt: soha nem fordult még elő a német profi futballban, hogy egy időben három testvér legyen a pályán. Édesapjuk ezt lehetővé tette, akit dühített a végeredmény.

– Az első félidőben vezetnünk kellett volna, ráadásul nem is egy, hanem két góllal. Az utolsó passzok azonban hiányoztak – mondta a Sky kérdésére a csalódott mester, aki szerint sokat tanulhat a vereségből a gárda, amely egyébként nem teljesített rosszul. – Nem hibáztathatom ma a csapatot.

Dárdai hozzátette, a Hertha jelenlegi helyzetében a fiatal játékosok esélyt kaphatnak a bizonyításra, és magyarázata szerint a csapatnak még össze kell érnie, hiszen csak hat hete készülnek együtt.

Borítókép: Dárdai Pál a Fortuna Düsseldorf elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/DPA/Marius Becker)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.