A sérelmén felülemelkedett Kisvárda nemes bosszút állt a Zalaegerszegen

A labdarúgó NB I 1. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Kisvárda 2-0-ra győzött Zalaegerszegen. A hazai csapat vezetőedzője, Boér Gábor a szünetben szokatlan húzással fejezte ki elégedetlenségét a játékosai felé, a kisvárdaiak pedig sportszerűségből is jelesre vizsgáztak, mondhatni, nemes bosszút álltak az egerszegieken.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 7:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boér Gábor nem finomkodott. Vasárnap este a Kisvárda negyedóra elteltével már 2-0-ra vezetett Zalaegerszegen Mesanovic két góljával, a hazai csapat kilátástalanul futballozott, ezért a vezetőedzője a szünetben lecserélte a fél csapatot. Nem apránként változtatott, hanem egyszerre: az öltözőben maradt Meschak, Bedi, Sankovic, Lesjak és Németh is, a helyükre Sajbán, Tajti, Huszti, Klausz és Gergényi állt be, négyen közülük (egyedül Klausz a kakukktojás) Eszéken is kezdők voltak az NK Osijek elleni Európa Konferencialiga-mérkőzésen, és várhatóan a hazai visszavágón, csütörtökön is ott lesznek majd a pályán.

Forrás: Kisvardafc.hu

Ez a tömeges csere egyben beismerése volt annak, hogy kár volt taktikázni, pihentetni a kulcsjátékosokat, ráadásul ez már a veszett fejsze nyele volt: a Zalaegerszeg a második félidőben hiába uralta a meccset, hiába kockáztatott sokat, nem tudta feltörni az ellenfél védelmét, ráadásul a kisvárdai ellentámadások gyakran nagyon veszélyesek voltak. A vendégek vezetőedzője, Milos Kruscsics boldogan értékelte a látottakat:

– Nehéz mérkőzés volt, és már az előzmények is ezt vetítették előre, hiszen hét órát utaztunk szombaton, de szerencsére a magyar autópályák nagyon jó minőségűek. Nem feltétlenül így akartunk játszani, ahogy sikerült, de a Zalaegerszeg sokat támadott, sokszor a kapunk elé szegezett minket. Ahogy alakult a mérkőzés, egyre inkább azt éreztem, ez jó nekünk, hiszen gyors játékosaink révén kontrákkal meglephetjük az ellenfelet, ami meg is történt, hiszen két gyors támadásból kettő nullás előnyre tettünk szert, majd volt még egy nagy helyzetünk a harmadik találat elérésére.

 

A találkozóhoz tartozik, hogy a Kisvárda jelesre vizsgázott sportszerűségből, amikor a ZTE kérésére belegyezett a pályaválasztói jog felcserélésébe, és nem ragaszkodott ahhoz, hogy a saját pályáján játsszon az első fordulóban. Az egerszegiek ezt nyilván az Európa Konferencialiga selejtezője miatt kérték, és okozott némi fejtörést a várdaiaknak, amiről Révész Attila sportigazgató a héten a csapat szurkolói ankétján beszélt. A szurkolók azt firtatták, miként fordulhat elő, hogy a csapat három idegenbeli mérkőzéssel kezdi a bajnokságot, illetve a vezetés miért ment bele a pályaválasztói jog felcserélésébe.

Forrás: Kisvardafc.hu

– Szögezzük le, nagy előnyt jelentett volna a számunkra, ha a ZTE-nek a csütörtöki eszéki meccs után vasárnap Kisvárdán kellett volna pályára lépnie – adta meg a választ Révész Attila. – Amikor a zalaiak megkerestek bennünket, elgondolkodtunk, és tudtuk, szakmaiatlan lenne belemenni, hiszen így magunkat hozzuk nehéz helyzetbe azzal, hogy a sorsolás szerinti következő két idegenbeli fellépéssel együtt összesen három idegenbeli meccsel kezdjünk. Ráadásul erkölcsi alapunk is lett volna nemet mondani, hiszen amikor 2021 februárjában az extrém téli időjárás miatt kialakult pályahelyzetből adódóan hasonló lépést kezdeményeztünk a ZTE-vel szemben, akkor azt ők elutasították, így Újpesten kényszerültünk megrendezni a mérkőzést, ami hatalmas pluszköltséggel járt nekünk. 

Akkor ők arra hivatkoztak, hogy ez esetben a következő körben zsinórban háromszor kényszerülnének idegenbe… Zalaegerszegi kollégám, Sallói István is emlékezett az esetre, elfogadta volna, ha nemet mondunk. Mégsem a revansvágy vezérelt bennünket, és az, hogy a kölcsönkenyér visszajár, hanem felülemelkedtünk a történteken, figyelembe véve a magyar labdarúgás érdekét és azt, hogy tavaly nem véletlenül lettünk az élvonal legsportszerűbb csapata,

ami valahol kötelez is bennünket az ilyen szemléletre. Ezzel együtt szeretnénk a lehető legjobban kijönni a ZTE, a Kecskemét és az MTK elleni idegenbeli meccsekből, a bajnokság második körének elején pedig háromszor itthon játszhatunk.

A 2-0-s egerszegi győzelem így valahol erkölcsi elégtétel a múlttért és jutalom a sportszerű gesztusért.
 

NB I, 1. forduló

MTK–Paks 1-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző, jv.: Farkas Á., gólszerző: Németh K. (49.), illetve Böde (65.)

Diósgyőr–Puskás Akadémia 0-1 (0-1), DVTK Stadion, 7579 néző, jv.: Berke, gólszerző: Slagveer (8.)

Újpest–Fehérvár 2-1 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, 5086 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Ljujics (11.), Mack (42.), illetve Katona Mátyás (47.)

Zalaegerszeg–Kisvárda 0-2 (0-2), Zalaegerszeg, 2314 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Mesanovic (7., 15.)

Debrecen–Mezőkövesd július 31. hétfő, 20.00 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Kecskemét szeptember 27., 19.00 (M4 Sport)

Borítókép: Mesanovic a Kisvárda második gólját szerzi (Forrás: Kisvardafc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.