A Zalaegerszeg megőrizte az esélyt Eszéken a továbbjutásra

Helytállt a Zalaegerszeg az eszéki Opus Arénában. Az Európa Konferencia-liga selejtezőinek a 2. körében a ZTE egyenrangú ellenfele volt az NK Osijeknek, úgy tűnt, döntetlennel tér haza a jövő heti visszavágóra, ám a hosszabbításban kapott góllal 1-0-ra kikapott. Ezzel az eredménnyel nyílt maradt a továbbjutás kérdése.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 7:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszeg szinte az utolsó pillanatig reménykedhetett a remek eredményben, a végén viszont meg kellett elégednie az elfogadhatóval. A csapat a Magyar Kupa megnyerésével szerzett jogot magának az indulásra az Európa Konferencia-ligában, és a sorsolásnál nem élvezte Fortuna kegyét: a selejtezők második körében csatlakozva a sorozathoz a horvát NK Osijek várt rá. Az első mérkőzést csütörtökön este Eszéken, az Opus Arénában játszották le, amely Horvátország legmodernebb stadionja 13 005 férőhellyel. A hazai csapat a múlt hétvégén 6-1-es győzelemmel kezdte el a bajnokságot a Slaven Belupo ellen, ami jelezte, roppant nehéz meccs várt a zalaiakra.

Miérez (jobbra) góljával szerzett előnyt az Osijek Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Ők azonban nem ijedtek meg, sőt, kimondottan bátran futballoztak, és így nagyszerű iramú, változatos mérkőzés kerekedett ki az összecsapásból. Az első játékrészben többet volt a labda az Osijeknél, nagyobb helyzetei is voltak, ám a Zalaegerszeg ellentámadásai rendre veszélyeseknek bizonyultak. A fordulás után a hazaiak alakították ki az első helyzetet, ám két ízben is remekül blokkolt a kiváló formában játszó Mocsi Attila. Mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, és már mindenki elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, amikor a hosszabbításban Miérez fejes góljával megnyerte a mérkőzést az Osijek. Az összképet nézve a ZTE egyenrangú partnere volt az Eszéknek, az egygólos vereség ellenére jövő héten van esély kiharcolni a továbbjutást a ZTE Arénában.

 

Boér Gábor, a Zalaegerszeg vezetőedzője így látta a mérkőzést:

– Nehéz összefoglalni a mai mérkőzést, mert sok történés volt. Csapatom megilletődötten kezdett, az első tizenöt percben elkövettünk olyan hibákat, ami az ellenfelet segítette. Itt kijött az, hogy együttesemben sokan most játszották az első nemzetközi mérkőzésüket. Ez kihatott az első félidőre. A másodikban viszont azt gondolom, hogy teljesen kiegyenlített mérkőzést vívtunk. 

Nem volt benne, hogy gólt kapjunk, de végül nem sikerült  megúsznunk. Összességében viszont büszke vagyok az együttesre. Az, hogy a gólnál ki hibázott, ez még friss számomra. 

Nem néztem még vissza a felvételt, hogy erre most hirtelenjében válaszolni tudjak. Az öltözőben viszont azt mondtam, hogy nem akarok lógó orrú játékosokat látni. Három nap múlva nagyon fontos mérkőzés vár ránk a bajnoki nyitányon, ez is fontos és erre kell most előbb készülnünk. 
Borítókép: Mindkét kapu előtt akadtak izgalmas pillanatok (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.