Mbappé kihúzta a gyufát, súlyos döntésre szánta el magát a PSG

A Paris Saint-Germainnél mindent megtesznek, hogy a nyáron távozásra bírják sztárfutballistájukat, Kylian Mbappét, aki viszont kitöltené a szerződését, és a következő idényben is a francia csapatnál játszana. A patthelyzetben a PSG súlyos döntésre szánta el magát.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 7:41
Kylian Mbappé
Párizs, 2023. január 29. Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain játékosa a Reims ellen a francia elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2023. január 29-i mérkõzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappénak nem áll jól a szénája a Paris Saint-Germainnél, amióta bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, de közben szeretné kitölteni azt. Ez azzal járna, hogy a francia labdarúgó jövő nyáron kontraktusa lejártával ingyen távozhatna, amit klubja természetesen nem szeretne, így ha nem tudja maradásra bírni a csatárt, akkor ezen a nyáron mindenképp megválna tőle.

Kylian Mbappé Nasszer Al-Khelaifi
Már korántsem ilyen baráti a hangulat Mbappé és Nasszer Al-Khelaifi klubelnök között Fotó: AFP/FRANCK FIFE

A távozni még nem akaró Mbappé döntésével először a Paris Saint-Germain vezetőségét haragította magára, idővel pedig a csapattársait is, mivel úgy ítélték meg, hogy egy interjújában megsértette a PSG-t. Hat játékos ennek hatására bepanaszolta Mbappét Nasszer Al-Kelaifi klubelnöknél, aki szintén nem értékelte a 24 éves csillag szavait.

Al-Kelaifi álláspontja azóta sem változott, szerződéshosszabbítás híján továbbra sem akarja Mbappét a csapatában látni, ezért a klub súlyos döntést hozott, és kizárta őt a nyári túrájáról, így a világbajnok nem tart társaival Japánba. A mindig jól értesült Fabrizio Romano arról írt, hogy a PSG már nem tekinti a projektje részének Mbappét, ezért hagyta ki őt a keretből, a napokban traumán átesett, házában kirabolt Gianluigi Donnarumma azonban igen.

Érdekesség, hogy a csapat első nyári mérkőzésén, pénteken, a Le Havre elleni győzelem alkalmával ugyanakkor még szerephez jutott, sőt, ő állította be a 2-0-s végeredményt.

Borítókép: Kylian Mbappé (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.