Harry Kane nem hosszabbít, élesedik a Tottenham–Bayern transzfer

Noha a Tottenham mesés ajánlatot tett neki, Harry Kane nem hajlandó meghosszabbítani a szerződését. A 29 éves angol válogatott csatárt a Bayern München szeretné szerződtetni, a két klubnak az átigazolási összegben kell egyezségre jutni egymással. Harry Kane igazi legenda a londoni csapatnál, nem fér bele az etikettbe, hogy a Tottenham megbüntesse, ezért a távozása szinte biztosra vehető.

Magyar Nemzet
2023. 07. 21. 10:05
Harry Kane
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már egy hónapja kiszivárgott, hogy a Bayern München szemet vetett Harry Kane -re. Már akkor is világos volt a helyzet: a Kane szerződése egy év múlva, 2024-ben lejár, a csatár szeretne távozni, a Tottenham marasztalja, a Bayern pedig vonakodik kifizetni az érte kért összeget. A hírek szerint a Tottenham ugyanis százmillió fontot, tehát 116 millió eurót kért a 84-szeres válogatott támadóért, amit a Bayern sokallt. Persze a londoni klub csak kényszerből adná el Kane-t, inkább szeretné megtartani a klubban bálványként tisztelt csatárt, de azt sem kockáztathatja meg, hogy egy év múlva ingyen távozzon. 2004-ben 11 évesen került a londoni együtteshez, s azóta csak kölcsönben szerepelt máshol. A Tottenhamban 317 meccsen 213 gólt szerzett, ami káprázatos mutató. A mögöttünk hagyott idényben sem rajta múlott a csapat gyengébb szereplése, a Tottenham csupán nyolcadik helyen végzett a Premier League-ben, miközben Harry Kane mind a 38 bajnokin játszott, ontotta a gólokat, 30 találatig jutott.

Harry Kane, Postecoglou
Angelos Postecoglou persze azt szeretné, ha Harry Kane maradna (Fotó: Twitter)

 

Mennyit kereshetne Harry Kane az új szerződéssel a Tottenhamnél?

Harry Kane ugyan már nem fiatal, de 29 évesen öregnek sem nevezhető. A Tottenham heti 300 ezer fontos, 347 ezer eurós fizetést, továbbá eredménytől függő prémiumot kínált neki, amivel az egész Premier League legjobban fizetett játékosai közé lépne. A listát az előző idény alapján amúgy vezeti heti 400 ezer fonttal.

Nyilván a csatár is úgy érzi, semmi garancia sincs arra, hogy a Tottenham az új évadban látványosan megtáltosodna, 29 évesen végre kiugró eredményt szeretne elérni. A Bayernnek pedig égető szüksége van egy klasszikus középcsatárra, hiszen az előző idényben sem Mané, sem Choupo-Moting nem tudta pótolni Robert Lewandowskit.

A legfrissebb hírek szerint a Bayern ajánlata már 68,5 millió font (79,2 millió euró), de ez még mindig messze van a százmillió fonttól. A háttérben tehát zajlanak a tárgyalások, miközben a Tottenham azt kommunikálja, mindent megtesz Harry Kane megtartása érdekében.

 

Postecoglou mindenre fel van készülve

– Nagyon remélem – válaszolta Angelos Postecoglou, a csapat vezetőedzője a kérdésre, hogy marad-e Kane. Majd arról elmélkedett, egyszerűen nem gondolkodhat másként, mert ha azon kezdene agyalni, hogy mi történhet, akkor elveszti a figyelmet a legfontosabb feladatáról. – Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy egy olyan csapatot építsek, amely sikeres lesz a Premier League-ben. Ha megvárom, hogy lássam, milyen lesz a keret, mielőtt elkezdem ezt a folyamatot, értékes időt veszítek.

 

Az általános érvényű gondolatok után Postecoglou a következőket mondta Harry Kane-ről:

– Jelenleg itt van klubnál. Ő a klub legendája. Ha ma nyugdíjba vonulna, akkor is valószínűleg szobrot állítanának neki. Fantasztikus srác, fantasztikus szakember, de az életben mindig vannak bizonytalanságok. Nem akarok jósolgatni. Mindig vannak eshetőségek a fejedben, nem csak Harryvel kapcsolatban, hanem bármelyik játékossal kapcsolatban, mert bárki megsérülhet a szezon előestéjén, és menedzserként minden lehetőségre készen kell állnod. A munkám egyik vonzereje, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, mint Harry. Remélhetőleg ez még sokáig így is lesz.

Tehát Postecoglou arra is fel van készülve, ha netán Harry Kane mégsem maradna.

Borítókép: Harry Kane döntött, távozna a Tottenhamtől (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.