Kai Havertz, az Arsenal sztárja csúnyán leégett Amerikában

Az Egyesült Államokban turnézik az Arsenal. A Premier League előző idényében a Manchester City mögött második helyezett, s így a Bajnokok Ligájába visszatérő londoni együttes helyi idő szerint szerda este (közép-európai idő szerint csütörtök hajnali fél háromtól) megmérkőzik Washingtonban a tengerentúli liga, az MLS All Star-csapatával. A találkozót amerikai módra technikai, ügyességi verseny előzte meg, amiben Kai Havertz, az Arsenal a nyáron a Chelsea-től szerződtetett német sztárja csúnyán felsült.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 10:49
Kai Havertz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több évtizedes hagyomány, hogy a tengerentúli kosárlabda-bajnokság, az NBA All Star-mérkőzését technikai, ügyességi versenyek előzik meg: különböző távolságú dobásokban (skills challenge), hárompontos dobásokban (three-point contest) és zsákolásban (slam dunk contest). Ami  népszerű kosárlabdában, annak működnie kell labdarúgásban is. Legalábbis az amerikaiak így gondolkodnak.

Kai Havertz nem volt boldog a próba után (Fotó: Twitter)

Óriási hírverés előzi meg az Arsenal helyi idő szerint szerda esti, washingtoni mérkőzését a tengerentúli futball-liga, az MLS All Star csapata ellen. A találkozó előtt amerikai módra különböző ügyességi versenyeket rendeztek. A két csapat játékosai az alábbi kihívásokban versengtek, miként arról az Arsenal honlapján olvasható részletes beszámoló:

  • tizenegyes rúgás
  • labdakezelés és ívelés
  • kapura lövés egyérintőből
  • passszolás
  • felsőléc eltalálása

Ezek közül a tizenegyes rúgás és a felsőléc eltalálása kis túlzással az edzések állandó játékos eleme Európában is, a többi inkább amerikai találmány. Talán ezzel is magyarázható, hogy az Arsenal játékosai nem muzsikáltak valami prímán.

 

Kai Havertz nem volt jó formában...

Kai Havertz kiemelhető, rá különösen rájárt a rúd. A kapura lövés egyérintőből (cross and volley) próbában tizennégy kísérletből egyszer sem tudott gólt szerezni. Íme:

Mondani sem kell, a Chelsea-drukkerek kárörvendően fogadták a hírt, hiszen az Arsenal a nyáron 75 millió euróért szerződtette a német támadót. Persze a Chelsea így is bukott az üzleten: három éve nyolcvanmillió eurót fizetett Kai Havertzért a Leverkusennek, s a német játékos nem váltotta meg a világot a Stamford Bridge-en.

A labdakezelés és ívelés próbával nem sült fel Havertz, de ez persze már senki sem érdekelt...

 

Az Arsenal visszatért az európai elitbe

Az Arsenal legutóbb 2016-ban végzett Bajnokok Ligája-indulásra jogosító helyen (csakúgy, mint az előző idényben, akkor is második lett), a köztes években ötödiknél nem volt jobb, de többször is csak nyolcadik lett. Mikel Arteta munkája beérni látszik, és a tulajdonosok úgy látják, most kell ütni a vasat, tovább erősítik az együttest. Az Ágyúsok Havertz mellett Declan Rice-t is megvették, méghozzá rekordösszeget, 105 milliót fizettek a 24 éves válogatott futballistáért a West Ham Unitednek. Angol klubok között ez a legnagyobb összegű átigazolás, a korábbi csúcsot tartotta, amikor a Manchester City szerződtette az Aston Villától. Havertz és Rice mellett Jurrien Timber (Ajax) az Arsenal harmadik szerzeménye.

Mikel Arteta: Rengeteget fejlődött az MLS

A szerda esti gálameccs előtt Mikel Arteta, Martin Odegaard és Eddie Nketiah képviselte az Arsenalt a sajtótájékoztatón. Természetesen mindannyian izgatottan várják a találkozót, Arteta ezen felül így bókolt az MLS-nek

– Fenomenális a liga fejlődése az elmúlt húsz évben. Egészen más a liga iránti érdeklődés Európában is, mint korábban. Nyilvánvalóan a figyelem középpontjába kerül a bajnokság annak köszönhetően, hogy a világ valaha volt legjobb futballistái mellett kiemelkedő tehetségeket is igazolnak a csapatok. Ez igazán okos lépés, s nem csak a ligának, hanem mindenkinek a labdarúgásban – fogalmazott Arteta, aki abban bízik, az Arsenal nagyobb tempóban futballozik majd, s így felülkerekedik az MLS All Star együttesén.

Borítókép: Kai Havertz sem érti, hogyan történhetett (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.