Elképesztő összeg – brit futballistáért még sosem adtak ennyi pénzt

A Konferencia-liga idei győztese, a West Ham United a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Declan Rice távozik, méghozzá brit átigazolási rekordösszegért. A klub nem nevezte meg a vevőt, de közben az Arsenal bejelentette Rice érkezését, akinek a vételára 105 millió font lehetett, amivel megdöntötte Jack Grealish csúcsát.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 14:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már akkor lehetett sejteni, hogy Declan Rice utoljára futballozik a West Ham United mezében, amikor a Fiorentina ellen megnyert Konferencia-liga döntő végén csapatkapitányként a magasba emelte az európai trófeát. Rice egyik legfontosabb kérője már akkor az Arsenal volt, de akkoriban még a Bayern München is komolyan fontolgatta a szerződtetését.

Az biztos, hogy Rice sorsa immáron eldőlt, ugyanis a West Ham United hivatalos közleményben köszönt el a saját nevelésű középpályástól, majd nem sokkal később az Arsenal bejelentette az érkezését.

Ahogy ilyenkor szokás, a klubok nem közölték az átigazolási árat, de a West Ham volt annyira furfangos, hogy odaszúrt a londoni riválisnak. Ugyanis ha pontos összeget nem is adott közre, annyit azért elárult, hogy új brit átigazolási rekordösszegről van szó.

Az eddigi csúcsot tartotta, akit 2021 nyarán százmillió fontért szerződtetett a Manchester City az Aston Villától. Ennél tehát most magasabb összegről van szó, sajtóértesülések szerint az Arsenal 105 millió fontot fizetett Rice-ért. Ez tehát az új brit rekord.

A 24 éves futballista 245 mérkőzésen szerepelt a West Hamben, amelyben 2017 májusában, a Burnley ellen mutatkozott be, majd három idényben is a klub legjobb játékosának választották, Mark Noble 2022-es visszavonulása után a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. 2019-es bemutatkozása óta 43 alkalommal szerepelt az angol válogatottban.

– Örülök Declan érkezésének, hiszen nagyszerű képességei vannak, évek óta magas szinten teljesít mind a Premier League-ben, mind az angol válogatottban – méltatta az új szerzeményt Mikel Arteta, az Arsenal edzője. – Kétségkívül erősítést jelent, kivételes tehetség, akinek minden adva van ahhoz, hogy sikeres legyen nálunk.

Az Asenal komolyan erősít a következő idényre. Arteta csapata legutóbb ezüstérmes lett az angol bajnokságban, s ezzel visszatér a Bajnokok Ligájába. Rice már a harmadik jelentős igazolás a nyáron, az ágyúsok korábban már bejelentették Kai Havertz (Chelsea) és Jurrien Timber (Ajax) szerződtetését.

Borítókép: Declan Rice immáron az Arsenal játékosa (Fotó: Arsenal)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.