Ferencváros vagy Szoboszlai? A Liverpool lehetett volna figyelmesebb...

A Ferencváros szerda este 18.00-tól játssza a feröeri KÍ Klaksvík elleni visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Nem a megszokott 20.45-ös BL-időpontban tehát. A Liverpool sajnos nincs tekintettel a magyar igényekre, mert első nyári felkészülési mérkőzése 18.30-kor kezdődik a német Karlsruher SC vendégeként. Fradi vagy Szoboszlai? Ez a választás...

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 8:05
Ferencváros, Sztanyiszlav Csercseszov
Forrás: Origo/Ladóczi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

20.45. Az évek során belénk égett, hogy ebben az időpontban kezdődnek a mérkőzések a Bajnokok Ligájában. De nem a selejtező első fordulójában. A Ferencváros szerda este 18.00-tól fogadja a feröeri KÍ-t a visszavágón, az idegenbeli 0-0 után. Laikusként azt gondolhatnánk, a Fradi szándékosan kérte ezt az időpontot, mert ha a feröeriek valamit nem szeretnek, akkor az a kánikula. Érdemes csak a csapat edzőjének tegnapi nyilatkozatát idézni.

– Az időjárást nagyon nehéz megszokni. Talán jobb lett volna, ha egy nappal hamarabb érkezünk meg Budapestre – mondta Magne Hoseth, a vendégek norvég vezetőedzője. A feröerieknek a természetes fű is szokatlan, ezért az elmúlt napokban Dániában készültek.

sem rajong a kánikuláért

Igaz, maga Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros orosz trénere is úgy fogalmazott, az egy héttel ezelőtti, feröeri nyolc fok alkalmasabb a futballozásra, mint a budapesti kánikula délután hatkor, amikor bizony még harminc fok feletti  a hőmérséklet.

 

Mielőtt arra gyanakodnánk, nem a Fradi akart szándékosan „befűteni” a derék feröerieknek. A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában másik két mérkőzés is 18.00-kor kezdődik, egy 17.00-kor, kettő 20.00-kor, egy pedig 20.30-kor. A Fradi amúgy ez utóbbi időpontban játszotta a kinti meccsét. Utólag könnyű úgy okoskodni, szerencsésebb lett volna fordítva, de most már ez van, ezt kell szeretni.

A Liverpool online tévéjén láthatjuk Szoboszlai bemutatkozását

A hőségen felül van egy másik ok, amiért jobb lett volna az esti kezdés. Ugyanis a Liverpool ma játssza az első felkészülési mérkőzését, s a német másodosztályú Karlsruher SC elleni találkozó 18.30-kor kezdődik. Fél órával később, mint a Fradi meccs. Aki tehát a Ferencvárosra és Szoboszlai Dominikra is kíváncsi, annak választania kell. A Liverpool igazán ragaszkodhatott volna az este nyolcas kezdéshez a magyar szurkolók kedvében járva...

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Domninik edzés közben Németországban (Fotó: Liverpool FC Facebook-oldala)

A Ferencváros mérkőzését természetesen az M4 Sport közvetíti, a Liverpool edzőmeccsét az előzetes hírekkel ellentétben mégsem adja a Spíler Tv. Aki mégis látni szeretné bemutatkozását, annak regisztrálnia kell a Liverpool online tévéjén, az LFCTV GO-n.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov tart eligazítást a Ferencváros keddi edzésén, a KÍ elleni meccs előtt (Fotó: Origo/Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.