Összejöhet az olimpiai minősülés a magyar csapatnak

A magyar díjugrató válogatott a héten Prágában küzd az ötkarikás kvótáért. Horváth Balázs szövetségi kapitány bizakodó a megméretés előtt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 10:15
Szentirmai Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prágán keresztül vezethet az út Párizsba. Július utolsó hétvégéjén olimpiai minősülést, ezáltal ötkarikás indulási jogot szerezhet a magyar díjugrató csapat. A cseh fővárosban a régiónk számára (C-csoport) megrendezendő olimpiai kvalifikációs versenyre mindenki felkészült, és mindenki egészséges – tudtuk meg Horváth Balázstól, a díjugrató csapat szövetségi kapitányától.

– A korábbi olimpiák minősülő versenyein az elmúlt ciklusokban rendszerint szerepeltünk, mindig egy kicsi kellett volna a kijutáshoz. Ezúttal bízunk benne, hogy most összejön a minősülés – mondta a szakember.

A magyar csapatnak azelső két hely valamelyikén kell ahhoz végeznie, hogy Magyarországnak indulási joga legyen a 2024-es párizsi olimpián.

Szentirmai Ferenc, ifj. Kövy András, ifj. Szabó Gábor és Szuhai Péter kap helyt a csapatban. Ők Németországban készülnek jelenleg is. Rajtuk kívül két tartalékunk van: ifj. Lázár Zoltán és Szuhai Gyula.

– Összesen öten utaznak Prágába, közülük négy lovagolhat a csapatversenyben, ahol körönként a legjobb három eredménye számít bele az eredménybe – mondta a szövetségi kapitány.

Szakemberek szerint a pillanatnyi forma fog dönteni a párizsi repülőjegyekről. Több hasonló képességű csapat jön össze Prágában az élmezőnyben.

– Lovasaink, lovaink rendben vannak. Itt tényleg csak a pillanatnyi formán és adott esetben a szerencsén fog múlni az egész. Izraeliekkel, csehekkel, törökökkel fogunk várhatóan nagyot versenyezni. Úgy gondolom, hogy mi mindent megtettünk. A fizikális felkészülés mellett nagy hangsúlyt helyeztünk a mentális tréningekre is – hangsúlyozta Horváth Balázs.

A kijutás már pénteken, azaz 28-án eldől Prágában.

Borítókép: Szentirmai Ferenc is tagja a magyar csapatnak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.