Roger Federer új sportágában hiába várt Nadal segítségére

Miközben a wimbledoni tenisztorna a végéhez közeledik, a verseny egyik legendás alakja egészen más sportágban próbálta ki magát. Roger Federer az ütőt sakkbábukra cserélte, de hamar kiderült, hogy a tábla mellett nem akkora zseni, mint a teniszpályán volt. Tizenkét éves ellenfele, Tani Adewumi bástyaelőnyt adott a svájcinak, de Federeren ez és Rafael Nadal sem segített.

2023. 07. 15. 11:22
Roger Federer
Swiss tennis player Roger Federer arrives for the 2023 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 1, 2023, in New York. - The Gala raises money for the Metropolitan Museum of Art's Costume Institute. The Gala's 2023 theme is “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.” (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Fotó: AFP/Angela Weiss
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ugyan már nem csúcstartó a Grand Slam-trófeák számát tekintve, mégis rá használták az utóbbi években legtöbbször a teniszezők közül a zseni kifejezést. Hiába hagyta le őt eredmények tekintetében jó barátja, majd Novak Djokovics is, a svájci elegáns játéka sok rajongó számára etalon marad. Federer azonban New Yorkban bajba került, amikor a tenisz helyett sakkban próbált szerencsét.

Tizenkét éves ellenfele, a Nigériában született, de az Egyesült Államokban élő tehetség, Tani Adewumi annyira magabiztos volt, hogy a kezdés előtt bástyaelőnyt adott Federernek, de ettől csak megalázóbbnak tűnt a svájci veresége.

Később Adewumi barátai is megjelentek, hogy figyeljék Federer vergődését, a fiatal sakkpalánta pedig javasolta a svájcinak, hogy ő is hívhatná Nadalt és a többi barátját.

– Hol vannak, amikor szükség van rájuk? Azt gondoltam, a barátaim, de egyértelmű, hogy mégsem – mondta viccesen a svájci, aki nem meglepő módon a második partiban is vereséget szenvedett.

Borítókép: Roger Federer a sakktáblánál nem érezte komfortosan magát (Fotó: AFP/Angela Weiss)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.