Romelu Lukaku ezzel végleg elásta magát az Internél

Romelu Lukakunak eddig bizonytalan volt a jövője az Internazionale labdarúgócsapatánál, de a belga csatár most olyat tett, amivel végleg elvágta magát a klubnál és játékostársainál is. Lukakura a Chelsea-nél sincs szükség, így abban reménykedhet, hogy más európai gárda lecsap rá, és nem kell elfogadnia a Szaúd-Arábiából érkező ajánlatokat.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 11:50
Romelu Lukaku; MARCINIAK, Szymon
Isztambul, 2023. június 10. A milánói Romelu Lukaku sárga lapot kap Szymon Marciniak lengyel játékvezetõtõl a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében játszott Manchester City-Internazionale mérkõzésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. MTI/EPA/Georgi Licovszki Fotó: Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hónappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy Romelu Lukakunak távoznia kell az Intertől, mert az olasz klub, ahol a belga támadó a legutóbbi idényt kölcsönbe töltötte, nem akarta őt marasztalni. A szezon végéhez közeledve viszont a játékos megrázta magát, és góljaival meggyőzte a kék-feketéket, hogy a jövőben is a hasznukra válhat.

Lukaku jövője Dusan Vlahovicstól is függ
Lukaku jövője Dusan Vlahovicstól is függ Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Az Inter a költőpénznek híján van, ezért az elmúlt időszakban azon munkálkodott, hogy újabb kölcsönszerződést csikarjon ki a Lukaku játékjogát birtokló Chelsea-ből, amely azonban inkább a labdarúgó eladásában reménykedett. Itt jöhetett volna képbe az AC Milan, és mint azóta kiderült, a Juventus.

Ugyanis míg az Internazionale a harmincéves futballista szerződtetésén dolgozott, Lukaku titokban a torinóiakkal tárgyalt. A belga játékos ezek után nincs kellemes helyzetben, és végül két szék között a pad alá eshet, mert a Juventus addig semmiképp sem igazolja le őt, amíg túl nem ad Dusan Vlahovicson.

A Bajnokok Ligájában idén ezüstérmes Internél pedig természetesen nem nézték jó szemmel, hogy Lukaku a hátuk mögött a riválissal egyezkedett, így végleg letettek arról, hogy újra megszerezzék őt, más játékosok után nézelődnek a piacon. Lukaku helyzetén a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint még az sem segített, hogy korábbi munkaadója és milánói csapattársai bocsánatáért esedezett.

A csatár most abban reménykedhet, hogy a Juventusnak sikerül eladnia Vlahovicsot. Ha mégsem, több szaúdi klub is szívesen látná a soraiban Lukakut, aki eddig teljesen elzárkózott tőle, hogy az ázsiaiak kedvéért elhagyja Európát. Talán végül ráfanyalodik, hogy igent mondjon az egyik lukratív ajánlatra.

Borítókép: Romelu Lukaku sárga lapot kap a Bajnokok Ligája döntőjében (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.