Messi máris varázsolt, győztes góllal debütált Miamiban + videó

Ennél tökéletesebbre aligha sikerült volna Lionel Messi az új csapatánál való bemutatkozó mérkőzése. Az argentin labdazsonglőr csereként beállva, a hosszabbításban győztes gólt szerzett magyar idő szerint szombat hajnalban az Inter Miami a mexikói Cruz Azul ellen 2-1-re megnyert kupameccsén.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 8:26
Leagues Cup 2023: Cruz Azul v Inter Miami CF Lionel Messi
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - JULY 21: Lionel Messi #10 of Inter Miami CF celebrates after kicking the game winning goal during the second half of the Leagues Cup 2023 match between Cruz Azul and Inter Miami CF at DRV PNK Stadium on July 21, 2023 in Fort Lauderdale, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP (Photo by Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Mike Ehrmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az Inter Miami 1-0-s vezetésénél, az 54. percben állt be az új csapatába, a nézők álló ovációval köszöntötték őt, néhány perccel később viszont már az argentin spíler is a DRV PNK Stadion közönségével együtt szomorkodhatott, ugyanis a Cruz Azul kiegyenlített a – magyar idő szerint szombat hajnalban megrendezett – Ligakupa-mérkőzésen. Amikor már-már mindenki elkönyvelte az 1-1-es eredményt, lecsapott Messi, és azonnal megmutatta, mire képes: a 94. percben eleresztett szabadrúgása a kapuban landolt.

Leagues Cup 2023: Cruz Azul v Inter Miami CF Lionel Messi
Lelkesen fogadta Messit az Inter Miami rajongótábora Fotó: AFP/Getty Images North America/Hector Vivas

A 36 éves futballsztár tehát már első meccsén bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor megígérte, az Egyesült Államokban sem adja alább, és mindent megtesz az Inter Miami sikereiért.

– Enyém volt az utolsó lehetőség, megpróbáltam belőni. Szerencsére bement, a kapus nem érte el, és ez hatalmas örömöt okozott nekünk – nyilatkozta a góljáról a meccs után Messi. – El kell kezdenünk győzni, hogy önbizalmat szerezzünk, még ha most egy másik sorozatban is léptünk pályára. Ez egy nagyon jó meccs volt a részünkről, ilyen kezdést szerettünk volna, győzelemmel megajándékozni a szurkolóinkat. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani.

A hétszeres aranylabdás játékos arra utalt, hogy az észak-amerikai profiliga (MLS) Keleti konferenciájában az utolsó helyen áll új gárdája, és a győzelem ízét nemigen ismeri: 22 mérkőzésből csupán ötöt húzott be a bajnokságban. Messi mindenesetre máris jól érzi magát Miamiban.

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, ezt a helyet választottuk a családommal – mondta, majd egy remek gesztust tett csapattársa, a meccsen megsérült Ian Fray felé. – A gólomat szeretném Iannek ajánlani, aki a sérülése miatt nagyon sokat szenvedett az öltözőben. Egy nagyon fiatal srácról van szó, aki már két súlyos sérülésen van túl. Remélem, hogy ezúttal is felépül.

 

Beckham elégedetten figyelte Messit

Messi debütálását igazi sztársereg követte figyelemmel, a sportnagyságok, Lebron James, Serena Willams, mellett a celebvilágból Kim Kardashian is kilátogatott a stadionba. Na meg a klubtulajdonos David Beckham családja.

– Amikor megláttam, hogy szabadrúgást ítéltek nekünk, azonnal arra gondoltam, hogy így kell győzni, főleg, ha olyan futballisták vannak a pályán, mint Leo és Sergio Busquets – lelkendezett David Beckham.

Messi első gólja az Inter Miami mezében:

Borítókép: Lionel Messinek már a debütáló meccsén volt oka az ünneplésre (Fotó: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/MIKE EHRMANN)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.