Szoboszlai: az „álomjátékos” részt vett az első liverpooli edzésén + videó

Szoboszlai Dominik kedden délelőtt részt vett az első edzésén új klubjában, a Liverpoolban. Közben új társai közül többen is nyilatkoztak a helyi médiának és a klub honlapjának, az angol válogatott Trent Alexander-Arnold például álomjátékosoknak nevezte a magyar válogatott csapatkapitányát és a szintén új szerzemény argentin Alexis Mac Allistert is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tartotta a menetrendet: kedden megjelent liverpooli pályafutása első edzésén. Nemcsak ő, hanem mások is kaptak néhány nap engedményt, így a júniusi válogatott mérkőzések miatt most kezdte el a munkát a magyar válogatott csapatkapitánya mellett a szintén friss igazolás argentin világbajnok Alexis Mac Allister, valamint a régiek közül Mohamed Szalah, Cody Gakpo és a szombaton még U21-es Eb-döntőt játszott Curtis Jones és Harvey Elliott is. Szoboszlai Dominik érkezéséről a klub közösségi oldala is beszámolt: mi tagadás, honfitársunkon szemlátomást érezhető némi tanácstalanság.

Közben a társak közül többen is nyilatkoztak különböző fórumokon, és természetesen Szoboszlai, valamint Alexis Mac Allister is rendre szóba került. A Liverpool Echo például idézett egy Trent Alexander-Arnold-interjút, amelyben az angol válogatott futballista többek között ezt mondta:

– Álomjátékosok! Két izgalmas, kiváló igazolást jelentett be a klub az elmúlt hetekben, várom már a közös játékot. Mindig jó, ha új futballistákat szerződtetünk, érdekes figyelni, mennyi idő alatt és hogyan tudnak beilleszkedni. Biztos vagyok benne, hogy már ennyi idő alatt is észrevették, barátságos öltöző a miénk, jól bánunk a társainkkal. 

Csupán néhány kérésem van feléjük: végezzék el a dolgukat, hajtsák végre a tervet, dolgozzanak keményen, hozzanak áldozatot a csapatért. Biztos vagyok benne, hogy mindezt megteszik, akkor pedig szerencsénk lesz, hiszen technikailag mindketten elképesztően képzettek, jól bánnak a labdával. Ez kifejezetten jó az olyan játékosoknak, mint én, akik szeretnek passzolni.

A Liverpoolhoz télen a PSV Eindhoventől érkezett Cody Gakpo is kedden csatlakozott a Vörösök felkészüléséhez, ő fél év alatt 26 meccsen hét gólt és három gólpasszt jegyzett. A holland futballista a Liverpool honlapjának nyilatkozott:

– Úgy vélem, mindenki ugyanazt gondolja: nagyon szeretnénk nyerni valamit, ez a célunk, és ezért keményen fogunk dolgozni – hangsúlyozta. – Nagyon jól, egy szép győzelmi sorozattal zártuk az előző idényt, és remélem, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ugyanazért dolgozunk a teljes idényben: hogy trófeákat nyerjünk együtt, és megmutassuk mindenkinek, milyen jók vagyunk. Személyesen az a célom, hogy keményen dolgozzak, fejlődjek és segítsem a csapatot, ahogy tudom. Szeretném gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot, hogy megnyerjük a mérkőzéseket.

A hollandot ezt követően a két új szerzeményről, Alexis Mac Allistertől és a magyar átigazolási rekordot döntő Szoboszlai Dominikról is kérdezték.

– Nagyon örülök, hogy itt vannak. Azt hiszem, mindenki tudja, hogy nagyon jó játékosok, és már várom, hogy együtt játszhassunk – felelte Cody Gakpo.

Kedden többek között Mohamed Szalah és Jordan Henderson is csatlakozott a Liverpool felkészüléséhez. A csapatkapitány nyáron még ökölvívóedzéseket is vett, hogy formában tartsa magát, ezt pedig az egyiptomi és Andrew Robertson is szóvá tette neki.

Borítókép: Szoboszlai Dominik már edzett is az új csapatában (Fotó: liverpoolfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.