Valaki másfél millió dollárt fizetett Michael Jordan dzsekijéért

Másfél millió dollárért kelt el egy árverésen az egyetemes kosárlabdasport egyik legnagyobb alakjának, Michael Jordannek az a dzsekije, amelyet az 1992-es barcelonai olimpiai aranyérem átvételekor viselt az eredményhirdetéskor a pódiumon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 01. 16:27
null
Michael Jordan's 1992 Summer Olympics "Dream Team" Reebok Jacket is displayed during Sotheby's sports memorabilia auction preview in New York City on June 23, 2023. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás amerikai kosárlabdázó kulcsszerepet játszott az úgynevezett Álomcsapat sikerében. A barcelonai játékokon is kiemelkedett az NBA profi sztárjai alkotta Dream Teamből, amely meccsenként átlagosan 44 ponttal verte ellenfeleit, a döntőben pedig 117-85-re győzte le Horvátország legjobbjait.

Az árverésen 1,512 millió dollárnál (517 millió forint) ütötték le a tételt. A dzsekit elöl az Egyesült Államok zászlajának csillagai és csíkjai, valamint az USA felirat, hátul pedig az olimpiai karikák díszítik – írja az Inside the Games.

Borítókép: Michael Jordan dzsekije (Fotó: AFP/Angela Weiss)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.