A Fradinak húzták a lakodalmast, kiütéses siker Máltán

A Ferencváros 6-1-re győzött a máltai Hamrun Spartans vendégeként a Konferencia-liga selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén – Varga Barnabás mesterhármast jegyzett –, s aligha kiabáljuk el, hogy ezzel a sikerrel a jövő csütörtöki visszavágótól függetlenül továbbjutott. Az is valószínű, hogy a főtáblára jutásért a Zalgiris Vilnius lesz a Fradi ellenfele.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 21:25
Ferencváros, Traoré, Varga Barnabás
Budapest 20230727 Labdarúgás FTC Ferencváros - Shamrock Rovers Konferencia Liga EKL Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport Adama Traore Varga Barnabás öröm Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fúvós zenekar szolgáltatta a talpalávalót a két csapatnak a vallettai Ta' Qali stadionban, de tényleg szinte csak a játékosoknak, mert a lelátó kongott az ürességtől, maroknyi hazai mellett maroknyi magyar drukker biztatta az övéit. S a Fradi úgy kezdett, hogy valóban lakodalomban érezhettük magunkat. A 3. percben Ramírez indította Varga Barnabást, tőle Zachariassen kapta a labdát, a norvég támadó tovább pöckölte Abu Fanihoz, s az izaeli arab futballista úgy 25 méterről bombagólt zúdított a bal felsőbe (0-1). A találat megtekinthető az M4 Sport videóján.

Varga Barnabással nem bírtak a máltai játékosok (Fotó: Fradi.hu)

A Fradi így állt fel: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér, Ben Romdan, Abu Fani - Zachariassen, Varga B., Traoré.

A gól érezhetően megviselte a Hamrun Spartanst, a hazai játékosok néhány percig zavarodottan keresték a helyüket. Aztán túlzott keménységgel kompenzáltak, Johnny a félidő derekán csúnyán megtaposta Sigér Dávidot, aki egy percig szenvedett, mire talpra tudott állni. A társak gyorsan elégtételt vehettek volna, ám előbb Traoré, majd Ben Romdan tette naggyá a hazaiak kapusát, Marchettit. Az első félidőben több gól nem esett, de a Ferencváros érezhetően kézben tartotta a találkozót.

 

Gólzápor a második félidő elején

A második félidőben aztán gyorsan el is döntötte a meccset, sőt a párharcot is. Az 51. percben a fradisták „flippereztek” a máltai kapu előterében, a lövéseik gyatrán sikerültek, de a labda velük volt, mindig jó helyre pattant, végül a felpattanó labdát Zachariassen fejelte közelről a hálóba (0-2).

A hazaiak ettől teljesen megzavarodtak, öt percen belül további két Fradi-gól következett. A harmadiknál a ferencvárosiak megint csak nem nélkülözték a szerencsét, ide-oda pattogott a labda, amit végül Varga Barnabás pofozott a kapuba (0-3). Az 56. percben Varga aztán megmutatta, tud ő szép gólt is rúgni, betört a 16-oson belülre és szépen kilőtte a hosszú alsót (0-4).

A Zalgiris jöhet a főtáblára jutásért

Ezzel tényleg minden eldőlt, a folytatás már csupán kedélyes levezetés volt, de Varga még egyet vágott, csak hogy meglegyen a mesterhármas. A hajrában szépítettek a hazaiak, majd Owusu állította be a végeredményt.

 

A Ferencváros tehát 6-1-re nyert a Hamrun Spartans otthonában és nem kiabáljuk el,ha az mondjuk, a jövő csütörtöki visszavágótól függetlenül bejutott a selejtező negyedik körébe. Ahol valószínűleg a Zalgiris Vilnius lesz az ellenfele.

 

A litván csapat az Európa-liga selejtezőjében, ugyancsak a 3. fordulóban hazai pályán 3-1-re kikapott a svéd BK Häckentől, s az El-ből a vesztes száll alá a Konferencia-ligába.

Borítókép: Traoré köszönti Varga Barnabást (Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.