A Fradinál nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodnak

Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője és Sigér Dávid, a zöld-fehérek középpályása szerdán sajtótájékoztatót tartott a csapat csütörtöki Konferencialiga-selejtező előtt. A magyar bajnok 6-1-es idegenbeli siker után várja a visszavágót a máltai Hamrun Spartans ellen a harmadik fordulóban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 14:31
MÁTÉ Csaba, Ferencváros
Budapest, 2023. augusztus 13. Máté Csaba, az FTC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. augusztus 13-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros múlt csütörtökön megsemmisítő csapást mért a Hamrun Spartansra Vallettában, a magyar bajnoknak 6-1-es sikere után sok félnivalója nem lehet a csütörtöki (19.00, tv: M4 Sport) visszavágó előtt. Máté Csaba elmondása szerint a zöld-fehérek az előzmények ellenére sem elégednek meg a Groupama Arénában a döntetlennel, más célokat tűztek ki a futballisták elé.

– Kényelmes pozícióból várhatjuk a mérkőzést, de nem szabad leengednünk. Egyébként meg nekünk hazai közönség előtt mindig a győzelem szándékával kell pályára lépnünk. Hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne a továbbjutásban, hanem a győzelemben gondolkozzanak

– idézi az FTC vezetőedzőjének a szavait az Origó.

A Puskás Akadémia elleni vereséget követően Máté Csaba arról beszélt, csapatának a védekezésen még sokat kell dolgoznia. A tréner a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, miként lehet ezt egyensúlyba hozni azzal, hogy a szurkolók látványos támadásokat, gólokat várak el a Fraditól.

 – A szurkolók valóban azt szeretik, ha gólokat szerzünk, de azt még annál is jobban, ha nyer a csapat. Nem lehet minden meccset ugyanúgy kezelni, vannak prioritások, erre oda kell figyelni. Persze, hogy támadni szeretünk, hiszen ez a játék van a Fradi génjeiben, de a sikeres, eredményes támadójáték alapja a jó védekezés. Ezt sulykoljuk a játékosoknak edzésen és a videózások során. Persze vannak játékosok, akik jobbára csak támadószellemben szeretnek játszani, mások hajlamosabbak feláldozni a támadószellemiséget, hogy megteremtődjön az egyensúly a pályán – világított rá az edző, aki azt is elárulta, az őt ért kritikákkal és dicséretekkel sem foglalkozik. – Nem kell ezeket olvasgatni, és akkor az ember nem bosszantja fel magát.

 

A játékosok közül Sigér Dávid vett részt a sajtótájékoztatón. A magyar válogatott középpályása elmondta, a futballban nincs lefutott mérkőzés.

 – Természetesen könnyebbséget jelent, hogy jelentős előnyből várjuk a meccset, és így inkább az ellenfélen van ilyenkor a nyomás, hogy ezzel kezdjen valamit, nekünk pedig reagálnunk kell erre – magyarázta az FTC labdarúgója. 

– Miután kiestünk a Klaksvík ellen, szerintem már mindenki csak arra gondol, hogy elérjük a Konferencia-liga csoportkörét. De arra is vigyázni kell, hogy ne nézzünk túlságosan előre, mert akkor könnyen eleshetünk. Ez erős motiváció az egész csapat számára, de ettől még továbbra is csak a következő meccsre kell, szabad koncentrálnunk – mondta a játékos.

Amennyiben a Ferencváros továbbjut a Hamrun Spartans ellen, a selejtező utolsó fordulójában a svéd Häcken és a litván Zalgiris Vilnius Európa-liga-párharcának vesztesével találkozik. A svédek 3-1-es győzelem után várják a hazai visszavágót.

Borítókép: Máté Csaba (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.