A katari vb furcsaságát idézte az NB I-ben a tizenegyesek meccse

Nagy győzelmet aratott a Kecskemét az NB I ötödik fordulójának nyitómeccsén, amelyen hazai pályán 4-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát. Három tizenegyest ítélt a játékvezető a mérkőzésen, ebből az egyik az első félidő maratoni hosszabbításában esett: Bognár Tamás a katari vb furcsaságát idézve tíz percet hosszabbított az első játékrész végén. Horváth Krisztofer volt a meccs hőse: két gól, egy gólpassz és egy kiharcolt tizenegyes volt a mérlege.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veretlenül érkezett a Puskás Akadémia Kecskemétre, ebben a bajnokságban idegenben legyőzte korábban a Ferencvárost és a Diósgyőrt is, valamint egyedüli csapatként a mezőnyben nem került hátrányba egyszer sem az első négy fordulóban. Mindhárom sorozatuk megszakadt a felcsútiaknak Kecskeméten.

Colley vezetést szerzett a Puskásnak, de közbeszólt a VAR. Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Pedig nem kezdődött rosszul a meccs a Puskás számára, hiszen a hetedik percben Levi szöglete után addig pattogott ide-oda a labda, mígnem Colley a kapuba talált. Csakhogy ezt már lesről tette, derült ki a VAR-elemzésből, így maradt a 0-0.

Fél óra elteltével aztán a Kecskemét került előnybe tizenegyesből: Slagveer felesleges mozdulattal állította meg szabálytalanul Horváth Krisztofert, a jogos büntetőt Nagy Krisztián váltotta gólra – 1-0.

Az első félidő végén Bognár Tamás játékvezető tíz percet hosszabbított, amivel a katari vb-n elhíresült maratoni ráadásokat idézte. Nem telt eseménytelenül a hosszabbítás, annak a kilencedik percében ugyanis a kecskeméti Tóthot Golla felrúgta a tizenhatosom belül. Az újabb jogos büntetőt ezúttal Horváth lőtte be – 2-0.

A második félidő legelején újabb tizenegyes következett, ezúttal a vendégek javára, és Plsek szépített a Colley ellen elkövetett szabálytalanság után – 2-1.

Mielőtt túlságosan beleélhette volna magát a Puskás a feltámadásba, Horváth 18 méterről megszerezte a meccs első akciógólját, s ezzel lehűtötte a felcsúti reményeket – 3-1. A 68. percben a Torinóból kölcsönben Kecskeméten szereplő 21 éves Horváth két gólja és egy kiharcolt tizenegyes után egy szép egyéni megmozdulás után a Tóth Barnának adott gólpasszal tette fel a koronát a teljesítményére – 4-1.

A meccs ezzel eldőlt, a végén Bognár már „csak” öt percet hosszabbított, a Kecskemét a negyedik hazai tétmeccsét is megnyerte az idényben, és megelőzte a forduló előtt második Puskást a tabellán.

A Diósgyőr az első hazai győzelmét aratta

A Diósgyőr otthon 2-0-ra legyőzte a Kisvárdát, amivel az idénybeli harmadik hazai mérkőzésén az első sikerét aratta. Az első félidőben a Diósgyőr játszott fölényben, és előbb lesgólt szerzett, majd Gera közeli fejesgóljával előnybe is került. A hosszabbításban egy újabb baloldali passz után Edomwonyi is a kapuba talált közelről. Ezzel a szünetre ki is alakult a végeredmény, hiába támadott sokat a Kisvárda a második félidőben, megérdemelt hazai győzelem született. A DVTK ezzel vasárnapig biztosan a tabella élére állt.

Labdarúgó NB I, 5. forduló:
Szombat
Kecskemét–Puskás Akadémia 4-1 (2-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 2780 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Nagy K. (31. – tizenegyesből), Horváth K. (45+9. – tizenegyesből, 57.), Tóth B. (68.), illetve Plsek (47. – tizenegyesből).
Diósgyőr–Kisvárda 2-0 (2-0), DVTK Aréna. 6651 néző, jv.: Vad II István, gólszerzők: Gera D. (38.), Edomwonyi (45+1.)
Újpest–ZTE 20.00

Vasárnap: 
Debrecen–MTK Budapest 15.30
Ferencváros–Paks 17.30
Fehérvár FC–Mezőkövesd 19.30

Borítókép: A Kecskemét kiütötte a Puskás Akadémiát az NB I-ben (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.