A Real Madrid ezzel a lépéssel dilemma elé állíthatja a PSG-t

Amikor már némiképp rendeződni látszott Kylian Mbappé helyzete a Paris Saint-Germainnél, a német sajtóban olyan pletyka jelent meg, amely szerint a Real Madrid egy lépéssel felkavarná az állóvizet.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 15:32
Kylian Mbappé PSG
Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe moves the ball during the French L1 football match between Toulouse FC and Paris Saint-Germain (PSG) at The TFC Stadium in Toulouse, southwestern France, on August 19, 2023. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt megírtuk, Kylian Mbappé és a PSG vezetőinek kapcsolata azért romlott meg, mert a francia futballista nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyárig szóló szerződését, de annak lejártáig távozni sem akar, szóval a klubja semmi pénzt nem látna belőle, ha az idény végén továbbállna.

Kylian Mbappé PSG
Mbappé már a PSG többi játékosával edz Fotó: AFP/Miguel Medina

Sokáig nem közeledtek az álláspontok, és párizsi főnökei azzal fenyegették Mbappét, hogy a szezont a kispadról lesz kénytelen végignézni, több mérkőzésen nem léphet pályára a fővárosiak játékosaként. Azóta viszont egy pozitív hangvételű megbeszélésnek köszönhetően a Paris Saint-Germain elnöksége megenyhült, és előbb a csatár újra társaival edzhetett, a múlt szombati, Toulouse elleni bajnoki meccsen (1-1) pedig már játszhatott is, sőt ő szerezte a címvédő egyetlen gólját.

Ez viszont még korántsem jelenti azt, hogy Mbappé meggondolta volna magát és hosszabb távon is a PSG-nél maradna, legalábbis a Real Madridnál nem így vélekednek a fejleményekről. A német Bild lapra hivatkozva a Marca azt írja, hogy augusztus 29-e és a nyári átigazolási időszak utolsó napja, vagyis szeptember elseje között a királyi gárda előáll a végső ajánlatával Mbappéért, amely várhatóan 120 millió euróról szól majd. A tervet a beszámolók szerint már a Real Madrid igazgatósága is jóváhagyta.

Az összeg a Marca állítása alapján kisebb, mint a 150 millió euró, amit a PSG elvárt volna, végső soron mégis ellenállhatatlan lehet az ajánlat, mivel így legalább Mbappé nem ingyen lenne más klubé – pedig utóbbi forgatókönyv 2024-ben könnyen megvalósulhatna.

És bár a világbajnok labdarúgó visszatért a csapatba, az öltözői hangulat továbbra sem ideális a Paris Saint-Germainnél. A Real Madridnál pedig a Karim Benzema búcsúja utáni űrt kellene kitölteni csatárposzton, mivel a nyáron leigazolt Joselu vélhetően egyedül nem tudja megoldani az aranylabdás klasszis pótlását.

Borítókép: Kylian Mbappé a Toulouse elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/CHARLY TRIBALLEAU)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.