A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökéről már döntöttek Budapesten

A Mandiner információi szerint újabb négy évig Sebastian Coe lesz a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, akinek a csütörtöki, Budapesten tartott tisztújító kongresszuson szavaztak ismét bizalmat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 13:18
null
20230615 Budapest Nemzeti Atlétikai Központ. Az augusztusi atlétikai világbajnokságnak otthont adó új létesítmény bejárása. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner beszámolója szerint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) csütörtökön, a Hungexpón tartott tisztújító kongresszusán a várakozásoknak megfelelően Sebastian Coe-t választották meg elnöknek a küldöttek. A hírportál úgy tudja, 197 igen és 3 ellenszavazat mellett született meg a döntés, amelynek értelmében a szervezetet nyolc éve irányító és egyben egyedüli jelölt Coe további négy évig lesz a WA elnöke, ezzel kitöltve a maximális időt, amelyet a szövetség szabályzata lehetővé tesz.

A versenyzőként, középtávfutóként kétszeres olimpiai bajnok Coe megválasztása után elmondta, rendkívül boldog, hogy az újraválasztott elnökségben végre megvalósul a nemek arányának egyenlősége. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség számára pedig kifejezetten fontos, hogy e tekintetben élen járjon a sportvilágban.

Elnöki beszámolójából az is kiderült, a 2022-es, az egyesült államokbeli Eugene-ben rendezett világbajnokságot és a tavalyi évet követően pénzügyileg eredményes évet zárt a szervezet. 

A WA az elmúlt két évben minden értelemben nagyobb növekedést produkált, mint bármelyik nemzetközi sportszövetség – tette hozzá Coe.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: Sebastian Coe (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.