Így táncolnak a jamaicai atlétanők a budapesti szállásukon + videó

Szombaton megkezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, a versenyzők jelentős része már befutott hozzánk és edzésekkel hangol az év legfontosabb versenyére. No és néha lazít is, mint például a jamaicai nők, így egy általuk megosztott videón azt is láthatjuk, hogyan táncol az ötszörös olimpiai bajnok Elaine Thompson-Herah a szállodai szobájában.

2023. 08. 17. 7:59
JACKSON, Shericka; THOMPSON-HERAH, Elaine; FRASER-PRYCE, Shelly-Ann
Eugene, 2022. július 18. Az aranyérmes jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce (k) és honfitársai, az ezüstérmes Shericka Jackson (j) és a bronzérmes Elaine Thompson-Herah a nõk 100 méteres sprintversenyének eredményhirdetésén az Oregon államban rendezett eugene-i atlétikai világbajnokságon 2022. július 17-én. MTI/EPA/Keystone Fotó: Jean-Christophe Bott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elaine Thompson-Herah nem akárki, a 2016-os riói és a 2021-es tokiói olimpián is ő nyerte a 100 és a 200 méteres síkfutást, a japán fővárosban pedig a jamaicaiak 4x100-as váltójával is győzött, Rióban ezüstérmes lett. Idén viszont nincs nagy formában, a jamaicai bajnokságban 100-on 11,06 másodperces idővel csak ötödik lett, így Budapesten csak váltóban láthatjuk. Éppen most jelentete be, hogy új edzővel folytatja a felkészülést. Az örökranglistán amúgy 10,54-gyel a második, ezt az időt két éve futotta, és nagyon közel került vele az amerikai Florence Griffith-Joyner 1988-as, megközelíthetetlennek hitt 10,49-es világcsúcsához.

Elaine Thompson-Herah
Elaine Thompson-Herah a 2021-es Gyyulai Memorialon, Székesfehérváron Fotó: Vasvári Tamás

Elaine Thompson-Herah és Ronda Whyte jól érzi magát nálunk

A 31 éves klasszisnak a világbajnokságokról egy aranya, két ezüstje és egy bronza van. Mivel most csak váltóban indul, nagyon nem kell stresszelnie magát, és nem is teszi; legalábbis az a videó ezt támasztja alá, amit a jamaicaiak 4x400-as váltójában helyett kapott Ronda Whyte osztott meg: Mariah Carey slágerére, a Touch My Body-ra lejtenek budapesti szállodai szálláshelyükön a fürdőszobában.

A vb-re belépőket ITT lehet vásárolni. A délelőtti jegyek egységesen háromezer forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen kilenc esti és öt délelőtti program lesz a világbajnokság alatt.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: Az aranyérmes jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce és honfitársai, az ezüstérmes Shericka Jackson és a bronzérmes Elaine Thompson-Herah a nők 100 méteres sprintversenyének eredményhirdetésén az Oregon államban rendezett eugene-i atlétikai világbajnokságon 2022. július 17-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.