Egyórás esőszünet után a Diósgyőr nyerte a borsodi rangadót az NB I-ben

A Mezőkövesd és a Diósgyőr is vereséggel rajtolt a labdarúgó NB I-ben a múlt héten, így aztán az egymás elleni borsodi rangadón még fontosabbá vált a siker a második fordulóban. Félidőben az újonc DVTK 2-0-ra vezetett, a második játékrész azonban csaknem egyórás késéssel kezdődhetett el, mert özönvíz zúdult a pályára. A Diósgyőr végül 4-2-re nyert a „vízilabdameccsen”.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 20:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I első fordulójában a Diósgyőr a Puskás Akadémiától kapott ki 1-0-ra, a Mezőkövesd pedig Debrecenben szenvedett 3-1-es vereséget, így aztán a második körben mindkét csapatnak volt min javítania.

Áldatlan állapotok voltak Mezőkövesden. Fotó: Nemzeti Sport

Az első gól gyorsan megszületett, a DVTK a negyedik percben megszerezte a vezetést: Vancas bal oldali szöglete után Bárdos négy méterről fejelt a kapuba – 0-1. Ezután is a vendégek akarata érvényesült, letámadásaikkal nem hagyták kibontakozni a Mezőkövesdet, sőt újabb gólokat is szerezhettek volna.

Erre végül a 35. percben sor is került: Vancas a bal oldalon kapott labdát, befelé tolta, majd 16 méterről a bal alsóba lőtt – 0-2.

A szakadó esőben kezdett észbe kapni a Mezőkövesd, és az első félidő hajrájában már a DVTK térfelén zajlott a játék, az eredmény azonban nem változott a szünetig. Félidőben pedig nagy volt a bizonytalanság, hogy lesz-e folytatás egyáltalán. Akkora víz állt a pályán, hogy Vad II István játékvezető hiába ejtette le a labdát a pálya több pontján, az egyszer sem pattant fel.

A második félidő végül ötvenperces csúszással kezdődhetett el, de a cserejátékosok és a szakmai stáb tagjai nem a kispadokon foglaltak helyet, hanem a lelátón, mert a technikai zónát szó szerint elárasztotta a lehullott csapadék.

Az újrakezdés után megint gyors gól következett, de ezúttal a Mezőkövesd szerezte: Lukics fejese után Drazsics lőtt a jobb alsóba – 1-2. A pálya közel sem volt ideális a futballra, a labda sokszor elakadt a pocsolyákban, a körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban. Ennek ellenére újra két góllal elhúzott a DVTK: a 68. percben Vancas beadásából a középen érkező Lukács lőtt a kapuba – 1-3.

Lukács duplázhatott is volna, de nem döntötte el a meccset, helyette Drazsics szerezte a második találatát, így a Mezőkövesd újra felzárkózott – 2-3. Két perccel később azonban csökkentek a hazai pontszerzési remények, Kállai megkapta a második sárga lapját, emberhátrányba került a Kövesd. Végül Edomwonyi góljával dőlt el a meccs, 4-2-re győzött a Diósgyőr.

A Mezőkövesd két vereséggel indította az idényt.

NB I, 2. forduló
Mezőkövesd –Diósgyőr 2-4 (0-2), Városi Stadion, 4000 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Drazsics (48., 76.), illetve Bárdos (4.), Vancas (35.), Lukács (69.), Edomwonyi (88.), kiállítva: Kállai (78.)

Korábban játszották:
Puskás Akadémia–Újpest 3-3 (3-1), Pancho Aréna, 3500 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Colley (20., 36.), Levi (40.), illetve Ljujics (32., 11-esből, 46., 62.)

Vasárnap
Fehérvár–Ferencváros 17.45 (tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg–MTK 20.00 (tv: M4 Sport)

Hétfő
Kecskemét–Kisvárda 20.00 (tv: M4 Sport)

Szeptember 27.
Paks–Debrecen 19.00

Borítókép: A Diósgyőr nyerte meg a borsodi rangadót a szakadó esőben (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.