Guardiola: Ha mi ezt csinálnánk, megölnétek engem

Pep Guardiola, a Premier League-ben szereplő Manchester City vezetőedzője legutóbbi sajtótájékoztatóján a kettős mércére panaszkodott. A katalán szakembernek nem tetszik, hogy amit más kluboknak szabad, azért az övét elítélik.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 12:15
English Premier League - Burnley FC vs Manchester City FC Pep Guardiola
epa10795876 Manchester City manager Pep Guardiola reacts after the English Premier League soccer match between Burnley and Manchester City at Turf Moor in Burnley, Britain, 11 August 2023. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a Todd Boehly vezette befektetői csoport vette át a Chelsea irányítását, a Kékek megállás nélkül veszik a játékosokat, a londoni klub 2022 májusa óta 1,21 milliárd dollárt költött el új futballistákra.

A vásárlási láz Pep Guardiola figyelmét is felkeltette, akinek a klubja a katalán edző Manchester Citynél eltöltött hét éve alatt ennél is többet áldozott új szerzeményekre. A világoskékeket sok bírálat érte emiatt, Guardiola viszont úgy érzi, a Chelsea nem kapja meg ugyanezt a bánásmódot, a londoniakkal elnézőbbek a kritikusok.

– Nem ülhetnék itt, ha annyit költenénk, mint azt a Chelsea tette az elmúlt két átigazolási ablakban – ti megölnétek engem – mondta Guardiola a pénteki sajtótájékoztatóján. – Olyan vizsgálatot kapnánk a nyakunkba, hogy azt el se tudják képzelni. Ne értsenek félre, nem a Chelsea-t kritizálom. Csak annyit mondok, hogy ha mi csinálnánk ugyanezt, akkor már halottak lennénk. Ők viszont bármit megtehetnek. Nem szeretem, amikor engem vagy a véleményemet kritizálják, esetleg azt, hogy mit tesz a klub. Mindenkinek megvan a saját dolga és mindenki azt tesz, ami a legjobb a maga klubjának – tette hozzá.

Borítókép: Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.