Eljött a nap, amire Szoboszlai várt és amibe Kerkezék rondíthatnak bele

Nagy napra ébredtünk szombaton, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban délután két magyar is pályára lép, ráadásul egymás ellen egy ikonikus stadionban, az Anfielden. A Kerkez Milost várhatóan ezúttal is bevető Bournemouth 16 órakor Szoboszlai Dominik és a Liverpool vendége lesz.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 11:03
SZOBOSZLAI Dominik; DIAZ, Luis  Liverpool
London, 2023. augusztus 13. Luis Diaz, a Liverpool játékosa (b) csapattársával Szoboszlai Dominikkal (j) ünnepel, miután megszerezte csapata elsõ gólját az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. augusztus 13-i Chelsea FC elleni mérkõzésén Londonban. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Liverpoolhoz való átigazolása óta hangoztatta, izgatottan várja, hogy immáron hazai játékosként is pályára léphessen az Anfielden. A magyar válogatott csapatkapitányának eddig erre nem volt lehetősége, mert az angol csapat a nyáron Németországban és Szingapúrban játszotta a felkészülési mérkőzéseit, és hazatérvén az utolsó edzőmeccset sem a szentélyben rendezték meg, mert a stadionban még bővítési munkálatok zajlottak.

Kerkez Milos, Premier League, Liverpool, Szoboszlai Dominik
A Bournemouth Kerkez Milossal harangozta be a Szoboszlaiék elleni mérkőzést Fotó: Facebook.com/Afcb

Az első fordulóban a Liverpool a Chelsea-nél vendégeskedett (1-1), szombaton viszont eljön Szoboszlai várva várt pillanata. A munkálatok továbbra sem fejeződtek be, ezért felmerült, hogy akár a találkozót sem tudják megtartani, de szerencsére erről szó sincs. Szoboszlain kívül ráadásul válogatottbeli csapattársa, is megízlelheti az Anfield pezsgését, mivel 16 órakor a Bournemouth csap össze a Liverpoollal.

Várhatóan mindkét magyar játékos a kezdőcsapatban kap helyet, már csak azért is, mert mestereik rendkívül elégedettek voltak az első fordulóban nyújtott produkciójukkal. Andoni Iraola még a West Ham elleni 1-1 után dicsérte meg Kerkezt, akit a Cseresznyések legjobbjának választottak.

– Milos nagyon fiatal, mindössze tizenkilenc éves, mégis látszik rajta, hogy tapasztalt. Remek a hozzáállása, hajlandó fejleszteni magát. Edzésről edzésre egyre jobban teljesít, ezért úgy látom, hogy a jövőben nagyon értékes játékosunk lehet majd – bizakodott a Bournemouth menedzsere. – Nem hátrál meg, bátor a párharcokban. Jól cselez, és okosan hoz döntéseket a pálya hátsó harmadában. Kicsit néha még óvatos, és fejlődnie kell a befejezőképességének, de ezzel ő is tisztában van, folyamatosan csiszolja.

 

Szoboszlai lenyűgözte Kloppot

Jürgen Klopp már a Chelsea elleni mérkőzés után is áradozott a maga magyar tanítványáról, Szoboszlai Dominikről, és aztán a szombati bajnokit felvezető sajtótájékoztatón is folytatta ezt:

– Dom teljesen lenyűgözött. Az utolsó percig megállás nélkül robotolt. Egészen különleges, hogy a meccs végéig ugyanazon a szinten tudott teljesíteni – vélekedett a német szakember.

A Liverpool menedzsere hozzátette, hiányzott neki az Anfield hangulata, majd az elmúlt hét eseményeiről is ejtett néhány szót. Mint ismert, a Vörösök két középpályás megszerzéséért is versengtek a Chelsea-vel, de végül Moisés Caicedo és Roméo Lavia is a londoniak mellett tette le a voksát. Klopp a történtekhez ennyit fűzött hozzá:

– Nincs mit mondanom. Ilyen az átigazolási piac. Néha összejön, amit szeretnénk, néha nem. Trükkös hetünk volt – állapította meg. 

 

A Liverpool végül a Stuttgart 30 éves csapatkapitányát, Endo Vatarut vásárolta meg, Caicedo (százmillió font plusz bónuszok) és Lavia (53 millió plusz bónuszok) vételárához képest potom pénzért, 16 millió fontért. Klopp nagy reményeket fűz a japán válogatott futballistához.

– Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetjük az érkezését. Én Németországból származom, úgyhogy sokat nézem a Bundesligát. Azóta ismerem őt, amióta a Stuttgarthoz igazolt, és a kezdetektől fogva kedveltem a játékát. Kiváló futballista, nagy szívvel – fogalmazott a Vörösök vezetőedzője, hozzátéve, egyelőre nem tudja, hogy Vataru a Bournemouth ellen pályára léphet-e.

Premier League, 2. forduló:
Nottingham Forrest–Sheffield United 2-1 (1-0)

szombat:
Fulham–Brentford 16.00
Liverpool–Bournemouth 16.00 (tv: Spíler 1)
Wolverhampton–Brighton 16.00
Tottenham Hotspur–Manchester United 18.30 (tv: Spíler 1)
Manchester City–Newcastle 21.00 (tv: Spíler 1)

vasárnap:
Aston Villa–Everton 15.00 (tv: Spíler 1)
West Ham United–Chelsea 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Crystal Palace–Arsenal 21.00 (tv: Match 4)

A Luton–Burnley találkozót elhalasztották.

Borítókép: Luis Díaz és Szoboszlai Dominik a Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.