Jürgen Klopp bestiának nevezte Szoboszlai Dominikot

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere értékelte a Chelsea elleni 1-1-et a Premier League 1. fordulója után, és ebben szólt Szoboszlai Dominikról is. A magyar játékost bestiának nevezte és topjátékosnak minősítette, aki a Stamford Bridge-en három poszton is futballozott. A magyar középpályás a közösségi oldalán szólt a mérkőzésről és a bemutatkozásáról.

Magyar Nemzet
2023. 08. 14. 8:38
Chelsea FC v Liverpool FC - Premier League
1612679789 LONDON, ENGLAND - AUGUST 13: Conor Gallagher of Chelsea in action with Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Chelsea FC and Liverpool FC at Stamford Bridge on August 13, 2023 in London, England. (Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images) Fotó: Europress/AFP/Chris Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes hétvége volt a magyar labdarúgás történetében: két játékos, és is bemutatkozhatott a világ legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben. Mindkettőjük csapata 1-1-et játszott, a Bournemouth a West Ham Uniteddel, a Liverpool a Chelsea-vel végzett döntetlenre, és mindketten végigjátszották a mérkőzést. Kerkez Milost a klubja honlapján a meccs emberének választották, Szoboszlai Dominikról pedig az edzője, Jürgen Klopp beszélt elismerően, aki a másik új igazolásról, az argentin világbajnok Alexis Mac Allisterről is említést tett:

Fotó: AFP

– Mac Allister természetes nagyon jó futballista, ezt mindenki láthatta az első gólnál. Szoboszlai Dominik egy bestia, három pozícióban is játszott ma. Topfiúk, topjátékosok!

Magáról a mérkőzésről ezt mondta Jürgen Klopp:

– Jól kezdtük a mérkőzést, két csodálatos gólt szereztünk, amiből az egyiket elvették les miatt. Mi nyitottuk meg az ajtót a Chelsea előtt, hogy visszajöjjön a meccsbe. Ezt követően megváltozott a meccs képe, nem mi kontrolláltunk. A védekezéssel kapcsolatos problémáinknak nem volt közük a középpályásainkhoz. Ők persze kicsit támadó szelleműek, de azt csinálják, amit kérünk tőlünk.

Fotó: Europress/AFP/Henry Nicholls

A Chelsea menedzsere, Mauricio Pochettino véleménye szerint a Liverpool örülhet az egy pontnak.

– Nem hiszem, hogy igazságos eredmény született. Azt gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet. Nem vagyunk szomorúak, de jókedvűek sem, mert nyerni akartunk, és így is kellett volna lennie. Ez még csak a kezdet. Nehezen indult számunkra a meccs, de idővel átvettük az irányítást, és dominálni tudtunk. A Liverpoolnak egyre mélyebben kellett védekeznie, és ennek örülök. Mindennap fejlődnünk kell.

 

Szoboszlai Dominik az Instagram-oldalán reagált az 1-1-es döntetlennel végződő találkozó után. „Intenzív 90 perc volt ma. Boldog vagyok, hogy bemutatkoztam” – írta bejegyzésében Szoboszlai Dominik, akinek posztjához barátnője, a korábbi teniszező, Gécsek Fanni azt írta: „Büszke vagyok rád!”, de tapsot ábrázoló hangulatjelet kommentelt a „vörösök” csapatkapitánya, Virgil van Dijk és a gólt szerző Luis Díaz is, Kerkez Milos pedig egy szívet küldött válogatottbeli csapattársának.

Borítókép: Szoboszlai Dominik jól debütált a Premier League-ben (Fotó: Europress/AFP/Chris Brunskill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.