Hornyák a bírót és egyik játékosát vette elő a Vidi elleni meccs után

A Fehérvár pénteken Felcsúton szerezte meg idénybeli első pontját, a Puskás Akadémia ellen 2-2-s döntetlent ért el a labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitómérkőzésén. A végeredménnyel egyik vezetőedző sem volt teljesen elégedett. A Vidit irányító Bartosz Grzelak szerint csapata a győzelemre is esély volt, míg kollégája, Hornyák Zsolt a játékvezetőt vette elő a mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 8:56
HORNYÁK Zsolt
Miskolc, 2023. július 29. Hornyák Zsolt, a Felcsút vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2023. július 29-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia kétszer is megszerezte a vezetést a Fehérvár ellen, mégis elbukta a győzelmet. A 95. percben szerzett góljával Katona Mátyás rondított bele a felcsútiak örömébe, így az NB I tabellájának éllovasa 2-2-es döntetlent játszott az addigi utolsó helyezettel szemben. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője nem tetszett, hogy a rendes játékidőre miért húztak rá még nyolc percet a meccs végén, ezért a lefújást követően azonnal megkereste Andó-Szabó Sándor játékvezetőt, hogy kiderítse az okokat.

– Négy percet elég lett volna hosszabbítani, erre rátett még négyet, csak kerestem, hogy ezt hol találta ki, de hát Andó-Szabó ilyen, kellemes hétvégét kívánt nekem 

fedte fel az M4 Sport kamerái előtt a felvidéki szakember, aki így látta magát a meccset: – Az első félidőben három-négy százszázalékos helyzetünk volt, tudtuk, hogy a Fehérvár a második félidőben veszélyes lesz, de egyértelműen meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Ilyen a foci, kellett volna rúgnunk még gólokat. 

Hornyák arról is beszélt, részben Lamin Colley a lelkén szárad az elveszített két pont.

– Veszélyesnek veszélyes, két embert köt le, az ellenfél is fél tőle, de ha nem tud gólt rúgni, csak szenvedni fogunk vele. Ha a mostani helyzetét belövi, a három pont itthon maradt volna – vélekedett a tréner, hozzátéve, boldog, hogy a Puskás Akadémia kiválóan kezdte az új szezont, de az első helynek a negyedik fordulóban még nem tulajdonít túl nagy jelentőséget.

 

Bár Hornyák Zsolt úgy látta, csapatának győznie kellett volna, kollégája, Bartosz Grzelak is úgy vélekedett, noha be kellett érnie eggyel, a Fehérvár is rászolgált a három pontra.

– Megérdemelt pontot szereztünk, akár három is lehetett volna belőle. Tiszteljük az ellenfelet, de most mi voltunk a jobb csapat, rászolgáltunk erre a döntetlenre – értékelt a lengyel tréner, aki továbbá elismerte, túl sok (szám szerint tíz) gólt kapott a Vidi az első négy fordulóban, s bár nem akart mentegetőzni, úgy véli, kiváló csapatokkal mérkőztek meg.

Első pontjának köszönhetően a Fehérvár feljött a tizenegyedik helyre, míg a Puskás Akadémia maradt az éllovas. Az újonc Diósgyőr zárkózott fel a felcsútiak mögött a második helyre, miután pénteken 3-1-re győzött a Zalaegerszeg vendégeként.

NB I, 4. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 2-2 (1-1), Pancho Aréna, 3102 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona M. (95.)
ZTE–Diósgyőr 1-3 (0-1), ZTE Aréna, 2792 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Szendrei (87.), ill. Stephen (26.), Lukács D.  (71.), Pernambuco (90.)

Szombat
MTK–Kecskemét 17.45
Paks–Újpest 20.00

Hétfő
Debrecen–Kisvárda 20.15

December 6.
Mezőkövesd–Ferencváros

Borítókép: Hornyák Zsolt (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.