A Fehérvár első pontjához rendkívül furcsa gól is kellett

A labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitómeccsén a Fehérvár kétszer is hátrányba került a Puskás Akadémia otthonában, mégis megszerezte első pontját a bajnokságban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 18. 20:01
null
20230818 labdarugas PAFC Fehérvár Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia és a Fehérvár vármegyei derbijével kezdődött a labdarúgó NB I 4. fordulója. A tabella aktuális állása nem utalt rangadóra: a felcsútiak az első, a Vidi az utolsó helyről várta a fordulót.

A Puskás Akadémia jól kezdett, Colley nagyszerű szólója után Plseket hozta helyzetbe, aki pontosan lőtt az alsó sarokba. 

A folytatásban is inkább a felcsútiak játszottak veszélyesebben, mégis egyenlített a Fehérvár. Kalmár szabadrúgását Kodro a keresztlécre fejelte, onnan a gólvonal környékére pattant a labda. Gólvonal-technológia híján néhány másodpercig még zajlott a játék, aztán Andó-Szabó mégis gólt ítélt, s ezt végül a VAR-vizsgálat sem írta felül.

Ez a furcsa gól önmagában nem volt elég a Fehérvárnak, hogy megszerezze első pontját a bajnokságban: a második félidőben ismét Jakub Plsek talált be, igaz, ezúttal szerencséje is volt, a lövése megpattant Szerafimov lábán, s ez csapta be az éppen Felcsútról Fehérvárra érkezett Tóth Balázs kapust.

Csakhogy a 95. percben Katona Mátyás megpattant lövése is utat talált a kapuba, így a Fehérvár megszerezte első pontját a bajnokságban. A kései pontmentés ellenére a márciusi kinevezése óta tizennégy meccsből két győzelmet összekapart Bartosz Grzelak vezetőedző aligha érezheti biztonságban az állását.

A Puskás Akadémia négy meccsen szerzett nyolc ponttal vezeti a tabellát, de a forduló további meccsein még elveszítheti ezt a pozícióját.

NB I, 4. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár 2-2 (1-1), Pancho Aréna, 3102 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona M. (95.)
ZTE–Diósgyőr 20.15

Szombat
MTK–Kecskemét 17.45
Paks–Újpest 20.00

Hétfő
Debrecen–Kisvárda 20.15

December 6.
Mezőkövesd–Ferencváros

Borítókép: A Puskás Akadémia kétszer is vezető gólt ünnepelt, végül mégsem nyert (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.