Hornyák Zsolt a Vidi ellen készül és beszólt a Fradinak

Kivételesen két meccset is játszanak pénteken a labdarúgó NB I-ben. A 4. forduló nyitómérkőzésén két jó ismerős, a Puskás Akadémia és a Fehérvár csap össze (18.00, tv.: M4 Sport). Érdekesség, hogy jelenleg Hornyák Zsolt csapata a listavezető, a Vidi pedig pont nélkül a sereghajtó, Hornyák Zsolt ennek dacára az idény eddigi legnehezebb összecsapásaként jellemzi a találkozót. Este a ZTE fogadja a DVTK-t. A nemzeti ünnepre tekintettel vasárnap nem rendeznek mérkőzést, a Mezőkövesd–Ferencváros találkozót decemberre halasztották.

Magyar Nemzet
2023. 08. 18. 10:47
Batik Bence, Kenan Kodro, Puskás Akadémia, Fehérvár
Batik Bence, Kenan Kodro Forrás: Vidi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az idény eddigi legnehezebb mérkőzése vár ránk – Hornyák Zsolt ezt a meglepő kijelentést tette a labdarúgó NB I 4. fordulójának Puskás Akadémia–Fehérvár szereposztású nyitómérkőzése előtt. Lehet, hogy a felcsútiak vezetőedzője csupán robotpilóta üzemben mondta fel a klisét, de ez akkor is több szempontból különös. Egyrészt három forduló után a Puskás Akadémia az NB I listavezetője hét ponttal, a nullapontos Vidi pedig a sereghajtó, másrészt a Puskás már játszott a Ferencvárossal, mi több, győzött is a Groupama Arénában, de az újpesti vendégjáték sem tartozik a kötelető győzelmek sorába. A felvidéki születésű tréner megindokolta a véleményét.

HORNYÁK Zsolt
Hornyák Zsolt eddig elégedett a Puskás Akadémia teljesítményével (Fotó: MTI/Derencsényi István)

– Az, hogy a tabella élén állunk, a Fehérvár pedig az utolsó helyen, nem jelent semmit a pénteki bajnoki szempontjából. A Vidi balszerencsésen indította az évadot, mindhárom mérkőzésén jó esélye volt a pontszerzésre, ám végül egyszer sem sikerült. Én már a Diósgyőr elleni győztes szezonrajt után igyekeztem visszafogni a játékosaimat, hogy ez csak egy jó kezdés, semmi több, hiszen még nehezebb feladat lesz megtartani ezt a jó formát. Szoros, kiélezett csatára számítok a Fehérvár ellen – mondta Hornyák Zsolt.

Abban kétségtelenül igaza van, hogy a Vidi az új idényben határozottabban, biztatóbban futballozik, mint az előzőben, ám ez egyelőre nem hozott eredményt, a csapat mindhárom mérkőzését elveszítette. Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője mi mást tehet, bízik benne, a jó teljesítmény végre eredményességgel párosul majd.

– Ahogy mindig, most is kielemeztük a múlt heti mérkőzést, és azt láttuk, hogy nagyon apró dolgok választottak el minket attól, hogy jó eredményt érjünk el Kecskeméten. Próbálunk a jó dolgokra fókuszálni, a hibákat pedig kijavítani, de ez egy állandó folyamat minden héten. A Puskás Akadémia erős ellenfél, ahogy az első fordulókban, úgy az elmúlt szezonokban is jól szerepeltek. Nagy kihívás lesz számunkra ez a meccs, de az elmúlt mérkőzéseken már volt több jó teljesítményünk, viszont az eredményekre is szükségünk van, hogy kifizetődjön a kemény munka. Remélem, ez már pénteken, a Pancho Arénában megtörténik majd – nyilatkozott Bartosz Grzelak a Vidi honlapjának.

 

 

PAFC, Vidi: Jól ismerik egymást

A két csapat eddig 125-ször találkozott egymással az NB I-ben, a korábbi sikereknek köszönhetően még a Vidi felé billen a mérleg: klenc döntetlen mellett a Vidi tízszer nyert, hatszor pedig kikapott. Az előző idényben kétszer 1-1 volt az eredmény, harmadszorra a Puskás Akadémia győzött 2-1-re, amivel a kiesés szélére taszította a Fehérvárt. 

Több olyanjjátékos akad, aki mindkét klubban megfordult. Spandler Csaba és Tóth Balázs a nyáron a Puskás Akadémiától igazolt a Fehérvárhoz, egy idényben (2015–16) a Vidi csapatkapitánya, is szerepelt a PAFC-nál.

A másik irányból Szolnoki Roland anno háromszoros bajnok volt a Vidivel, s a válogatott Nagy Zsolt is Fehérvárról került a PAFC-hoz.

Noha Hornyák Zsolt roppant óvatos, egyértelműen a Puskás Akadémia a találkozó esélyese.

 

Kuznyecov megtalálta a ZTE hiányosságait

A másik pénteki meccsen a ZTE fogadha a DVTK-t. Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedző mondandójából azt hámozhatjuk ki, győzelmet vár a csapatától.

– A Zalaegerszeg kellemetlen ellenfél, láttam az utolsó mérkőzésüket, ahol magasan presszingeltek és ezzel sok kellemetlenséget okoztak a Debrecennek, a védekezésükben ugyanakkor vannak hiányosságok, ezt szeretnénk kihasználni. Minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára, nincs ez másként ezúttal sem – fogalmazott a DVTK vezetőedzője.

 

Elhalasztják a Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzést

A várakozásoknak megfelelően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága eleget tett a Ferencváros kérelmének és hozzájárult a hétfőre kiírt Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzés elhalasztásához, a találkozót december 6-án pótolják. A sorozatban ötszörös magyar bajnok zöld-fehéreknek ez a második elhalasztott meccsük az idényben, az első fordulóból a Kecskemét elleni összecsapásukat szeptember 27-én pótolják.

NB I, 4. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia–Fehérvár 18.00
ZTE–Diósgyőr 20.15
szombat:
MTK–Kecskemét 17.45
Paks–Újpest 20.00
hétfő:
Mezőkövesd–Ferencváros 18.00
Debrecen–Kisvárda 20.15

Borítókép: Batik Bence és Kenan Kodro várhatóan többször is összecsap majd (Forrás: Vidi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.