A Puskás Akadémia megint borsot tört a Ferencváros orra alá

A labdarúgó NB I 3. fordulójának a második vasárnapi mérkőzése ígérkezett a kör rangadójának, a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadta. A Fradi gyengén játszott, amit a felcsútiak kihasználtak, és a szünetig 2-0-s vezetésre tettek szert. A második félidőre Máté Csaba négyet is cserélt, amivel csak a fölényt tudta növelni, a vendégek jól álltak a lábukon, kontrákból még veszélyeztették is Dibusz Dénes kapuját, végül 2-1-re megnyerték a rangadót, az idén másodszor győztek a Groupama Arénában.

2023. 08. 13. 20:39
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen is régen volt már: a Ferencváros kezdőcsapatában négy magyar futballista is helyet kapott. Az nem meglepetés, hogy állt a kapuban, de az már igen, hogy Baráth Péter, Katona Bálint és Lisztes Krisztián is ott volt a gyepre vonuló játékosok között. Máté Csaba vezetőedző ezt magától értetődőnek tartotta, szerinte ugyanis csak Lisztes mondható kimondottan fiatalnak, de ő is nagy részt vállalt a csapat bajnoki címéből, a többiek pedig már elmúltak húszévesek is, és tapasztaltnak számítanak az élvonalban. Ezzel együtt nagyon úgy tűnt, a vezetőedző pihenteti több kulcsjátékosát, ami a máltai Hamrun elleni idegenben elért 6-1 után nemigen indokolható. 

 

A Puskás Akadémia többször tört már borsot a Fradi orra alá, a legutóbb is nyerni tudott márciusban a Groupama Arénában, és most is remekül kezdett: a 13. percben egy ferencvárosiak által vitatott szabadrúgásból Levi ívelt középre balról, Mmaee nem érte el a labdát középen, Wojciech Golla így kicsit jobbról, 6 méterről zavartalanul helyezhetett a kapu jobb oldalába – 0-1.

Fotó: Havran Zoltán

Próbált nyomni a házigazda, de komoly helyzete csak a 25. percben akadt, akkor Lisztes 11 méterről a jobb sarok mellé lőtt. A felcsútiak négy perccel később lendültek meg újra előre, és ennek meg is lett az eredménye: Corbu passzolt jobbról Jakub Plsek elé, ő pedig 14 méterről jobbal, lazán a kapu jobb oldalába emelte a labdát – 0-2. A Fradi hiába birtokolta többet a labdát, a vendégek idegeit nem tudta felborzolni, sőt, az első félidő hajrájában a Puskás Akadémia előtt csillant fel a gólszerzés lehetősége.

A második félidőre Máté Csaba négyet cserélt a szünetben, bejött Zachariassen, Varga Barnabás, Traoré és Abu Fani, azaz alaposan megerősítette a csapatát a címvédő. Ennek megfelelően neki is esett a vendégeknek, akik azonban nem ijedtek meg, higgadtan állták a rohamokat. A 66. percben Markek látványosan védte Varga fejesét, közben beállt a Fradiba Makreckis is, azaz lassan kialakult a legerősebb összeállítás… Meddő volt a hazai csapat fölénye, és egy-egy felcsúti kontra több veszélyt rejtett magában, mint az ötlettelen ferencvárosi próbálkozások. Egy szöglet után Varga bombázott közelről a léc fölé, a 95. percben pedig Lisztes Krisztián szépített, de ez csak szépségtapasznak volt jó. Sohasem derül ki, mi lett volna a vége, ha a Fradi az első perctől fogva a legerősebb összeállításában játszik.

OTP Bank Liga, 3. forduló
péntek:
MTK–Kisvárda 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1979 néző, jv.: Rúsz.

szombat:
Újpest–Mezőkövesd 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 5115 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Simon K. (88.), illetve Lehoczky (92.) 
Diósgyőr–Paks 1-1 (1-1), DVTK Aréna, 6649 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Edomwonyi (15.), illetve Könyves (28.)

vasárnap:
Debrecen–Zalaegerszeg 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 5011 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Kiziridisz (83.)
Ferencváros–Puskás Akadémia 1-2 (0-2), Groupama Aréna, 10 527 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Lisztes (95.), illetve Golla (13.), Plsek (29.)
Kecskeméti TE–Fehérvár FC 1-0 (1-0), Kecskemét, 3487 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Szalai G. (34.)

Borítókép: A ferencvárosiak nem boldogultak a felcsúti védelemmel (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.