Az Újpest kapusa bocsánatot kért a pontvesztés miatt a szurkolóktól

A labdarúgó NB I 3. fordulójának az első szombati mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadionban a 88. percig kevés említésre méltó esemény történt, utána viszont a nézők láthattak egy szép újpesti gól, majd a hosszabbításban egy nagy hibát a hazai kapustól, akinek köszönhetően a Mezőkövesd kiegyenlített. A vendégeknek ez az első pontjuk ebben a bajnokságban.

2023. 08. 12. 19:59
null
Budapest 20230812 Labdarúgás NBI UTE-Mezőkövesd Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen tíz éve, 2013-ban fordult elő a legutóbb, hogy a Mezőkövesd két vereséggel kezdte a bajnokságot. Ezt az évfordulót ismétléssel „ünnepelte meg” Kuttor Attila csapata, és a harmadik forduló sem ígért számára könnyű feladatot, hiszen annak az Újpestnek a vendége volt, amely négy pontot gyűjtött eddig. A hazai együttesbe visszatért egy mérkőzésre szóló eltiltása után Csoboth Kevin, így ahogy várni lehetett, a lilák támadtak többet, és ha Piscitelli nem védett volna káprázatosan a 11. percben, Ljujics révén vezetéshez is jutottak volna.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Ennél több érdemleges viszont nem történt az első félidőben: az Újpest lassú tempóban támadgatott, a Mezőkövesd szervezetten védekezett, és szintén nem jelentett veszélyt ellenfele kapujára. Piscitelli a fordulás után is védett egy nagyot, Andulasz közeli fejesét piszkálta szögletre a léc alól, majd Mörschel lövését hatástalanította az olasz kapus – ezt leszámítva kissé unalmasan teltek a percek. A csereként beállt Simon Krisztián hagyott ki ziccert a vendégek kapuja előtt, a 88. percben viszont jóvá tette a hibáját: Ganea csinált még egy cselt a bal oldalon, majd nagyon okosan gurított középre laposan a tizenhatoson belülre, éppen Simon Krisztián elé, aki egy csel után, 11 méterről szépen lőtte a jobb felső sarokba – 1-0. 

Az utolsó percek több eseménnyel szolgáltak, mint előtte csaknem az egész mérkőzés. A 92. percben ugyanis nagy kapushibából kiegyenlített a Mezőkövesd: egy nem túl jónak tűnő beadásra rosszul jött ki az újpesti kapus, Nikolics, aláfutott a labdának, arra sertepertélt Lehoczky Roland, és néhány lépésről, kissé jobbról az üres kapuba fejelt – 1-1. 

Amikor vége lett a mérkőzésnek, Nikolics az újpesti szurkolók felé fordult, és felemelt kézzel kért tőlük bocsánatot…

 

OTP Bank Liga, 3. forduló
péntek:
MTK–Kisvárda 0-0, Hidegkuti-stadion, 1979 néző, jv.: Rúsz.

szombat:
Újpest–Mezőkövesd 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 5125 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Simon K. (88.), illetve Lehoczky (92.) 
Diósgyőr–Paks 20.15

vasárnap:
Debrecen–Zalaegerszeg 16.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.45
Kecskemét–Fehérvár FC 21.00
A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Az újpesti Ambrose ezúttal nem tudott veszélyes lenni (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.