Tuchelt lenyűgözte a Bayern James Bondja, aki azonnal lecsapott

Harry Kane bemutatkozása remekül sikerült a német élvonalban. A Bayern München nyáron szerződtetett angol futballistája gólt és gólpasszt jegyzett a pénteki Bundesliga-nyitányon, amely során a címvédő 4-0-ra verte idegenben a Werder Brement. Thomas Tuchel vezetőedző a mérkőzés után nem győzte dicsérni a Bayern új sztárját.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 8:01
Bundesliga - SV Werder Bremen vs FC Bayern Munich Harry Kane München
epaselect epa10806250 Munich's Harry Kane celebrates scoring the 2-0 lead during the German Bundesliga soccer match between SV Werder Bremen and FC Bayern Munich in Bremen, Germany, 18 August 2023. EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FRIEDEMANN VOGEL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry Kane a nyáron sok utánajárásba és persze annál is több pénzbe került a Bayern Münchennek, a német klubnak a negyedik, 120 millió euróról szóló ajánlatával sikerült meggyőznie arról a Tottenham Hotspurt, hogy megváljon legnagyobb csillagától.

Thomas Tuchel nagyon elégedett volt Kane produkciójával Bayern
Thomas Tuchel nagyon elégedett volt a Bayern játékosainak produkciójával Fotó: EPA/Ronald Wittek

A 30 éves csatár az első tétmeccsén harminc percet kapott, de ő sem tudta megmenteni a becselérésekor már kétgólos hátrányban lévő csapatát, amely 3-0-ra veszítette el a Német Szuperkupát az RB Leipziggel szemben. A Bundesliga pénteki nyitómeccsén Kane azonban máris megmutatta, a Bayern nem lőtt mellé azzal, hogy ekkora summát áldozott rá, és ezt a Werder Bremen bánta. Az angol futballista előbb remek passzal szolgálta ki Leroy Sanét, aki a 4. percben vezetéshez juttatta a vendégeket, majd Kane maga is betalált, így góllal és gólpasszal vette ki a részét a címvédő 4-0-s győzelméből.

A Bayern München James Bondja máris lecsapott:

Thomas Tuchel meglehetősen elégedett volt azzal, amit a pályán látott, nem győzte dicsérni a csapata teljesítményét, és külön kiemelte új üdvöskéjét.

– A jó nem elég jó szó rá, egyszerűen fantasztikus volt – áradozott Kane-ről a Bayern München vezetőedzője, akinek csak amiatt aggódhat, hogy a támadót néhány perccel a mérkőzés vége előtt „izomproblémák miatt” le kellett cserélnie.

Bundesliga, 1. forduló:
Werder Bremen–Bayern München 0-4 (0-1), gólszerzők: Sané (4., 90+1.), Kane (74.), Tel (90+5.) 

szombat:
Augsburg–Borussia Mönchengladbach 15.30
Hoffenheim–Freiburg 15.30
Bayer Leverkusen–RB Leipzig 15.30 (tv: Aréna 4)
VfB Stuttgart–VfL Bochum 15.30
VfL Wolfsburg–Heidenheim 15.30
Borussia Dortmund–1. FC Köln 18.30 (tv: Aréna 4)

vasárnap:
Union Berlin–FSV Mainz 15.30 (tv: Aréna 4)
Eintracht Frankfurt–Darmstadt 17.30 (tv: Aréna 4)

Borítókép: Harry Kane Münchenben is megkezdte a gólgyártást (Fotó: EPA/Friedmann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.