Gulyás könnyedén, Bauer bravúrral jutott döntőbe az öttusa-vb-n

Gulyás Michelle és Bauer Blanka is bejutott a női döntőbe a délnyugat-angliai Bathban zajló olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.

Forrás: MTI2023. 08. 25. 19:20
GULYÁS Michelle
Európa Játékok - Öttusa Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai selejtezőből három magyar, Bauer Blanka és Barta Luca került a legjobb 36 közé, Guzi Blanka nem jutott tovább. Az elődöntőben két csoportban zajlottak a küzdelmek, mindegyikben 18 öttusázó versenyzett az első kilenc közé kerülésért. A körvíváson csütörtökön túlesett a mezőny, a magyarok közül a tavaly ezüstérmes, már olimpiai kvótás Gulyás vívott a legjobban: 20 győzelemmel és 15 vereséggel jó alapot teremtett magának az elődöntős és – továbbjutásával – a döntős folytatásra. Barta 15/20-szal zárt, ezzel csoportjában a középmezőnyből kezdte meg pénteken a versenyt. Bauer viszont csak 12 ellenfelét győzte le, miközben 23-tól kikapott, ami azt eredményezte, hogy saját mezőnyében az utolsó, azaz a 18. helyről volt kénytelen nekivágni a napnak.  

Az A csoportban Gulyás egy ellenfelét legyőzve két pluszpontot szerzett a bónuszvívásban, majd 2:11.35 perccel, a második legjobb eredménnyel fejezte be a 200 méteres úszást. A lövészetekkel megszakított 5×600 méteres futásnak a második helyről vágott neki, és meg is őrizte ezt a pozícióját. Ehhez elegendő volt neki a 14. idő (11.45.40). Ugyanitt Barta két sikeres asszóval plusz négy ponttal indította a napot, azután 2:15.58-as eredménnyel hetedik lett úszásban és a kombinált számot tizedikként kezdte. Végül a 12. idővel (11:33.60) 12. lett, így lemaradt a fináléról. 

A B csoportban Bauer nehéz helyzetből indult, ráadásul a bónuszvívásban nem tudott javítani. Úszásban 2:16.74 perccel a tizedik legjobb volt, összesítésben pedig maradt a 18. helyen. Az összetett számban viszont nagyszerű teljesítményt nyújtott, a vb eredményközlője szerint 10:38.08 perccel a legjobb volt – ráadásul a második eredményt elérőt is 15 másodperccel múlta felül –, ezzel felzárkózott az ötödik, a döntőt érő helyre.

Borítókép: Gulyás Michelle is tagja a női döntő mezőnyének (Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.