Hőségriasztás: léptek a vb szervezői, rövidítettek a vasárnapi távon

Az előrejelzések alapján augusztus 27. vasárnap az év legmelegebb napja lehet Magyarországon. A pénteken elrendelt hőségriasztás miatt, a résztvevők egészségének védelme érdekében a szervezők az eredetileg tíz kilométeresre tervezett távot jelentősen lerövidítették.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 10:56
KOVÁCS-GARAMI Katalin
Budapest, 2023. augusztus 26. Kovács-Garami Katalin versenyez a nõi maratonfutásban a budapesti atlétikai világbajnokságon az Andrássy úton 2023. augusztus 26-án. MTI/Derencsényi István Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amatőr verseny rajtjának helyszíne és időpontja nem változott, a résztvevők az atlétikai világbajnokság hivatalos maratonútvonalának pesti szakaszán futnak majd, a fordító az Andrássy út végén, az Erzsébet téri szurkolói zóna előtt lesz.

Hősök tere budapest atlétikai vb
Az amatőrök vasárnapi versenyének rajtja és befutója is a Hősök terén lesz (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Felhívták a résztvevők figyelmét, hogy még ez a körülbelül hat kilométer is nagyon megterhelő lehet, így kérik, hogy csak azok induljanak el a versenyen, akiknek a szervezete hozzászokott a futáshoz meleg időben.

Minden futót tájékoztatnak a különleges körülményekről, a kockázatról és arról is, hogy mit tehetnek a hőterhelés veszélyeinek csökkentése érdekében. Vizet nemcsak a futóknak, hanem a közönségnek is osztanak, akárcsak a Nemzeti Atlétikai Központban és a stadionparkban.

A Budapest 10k Hősök futása futóverseny az atlétikai világbajnokság hivatalos férfi maratoni versenye után, vasárnap 11 órakor kezdődik a Hősök terén.

Az időjárás a férfi maratoni futóknak is nagy kihívást jelent majd, ők 7.00-kor vágnak neki a hagyományos, 42,195 kilométeres távnak.

A budapesti atlétikai világbajnokság további híreit itt olvashatja.

Borítókép: Kovács-Garami Katalin hűti magát a női maratonfutás alatt (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.