Jamaica nagyon sokat köszönhet Magyarországnak egy minisztere szerint + videó

Ha atlétika, akkor Jamaica. Az ország sprinterei, futói évtizedek óta a sportág meghatározó alakjai, gondoljunk csak Usain Boltra. Természetesen a budapesti világbajnokságra is nagy reményekkel érkeztek. A jamaicai csapatot elkísérte Budapestre a turisztikai miniszter is, Edmund Bartlett pedig a Hír TV Napindító műsorának a vendége volt. A politikus arról beszélt, milyen sok mindent köszönhetnek a magyaroknak.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 19:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy öröm, hogy részt vehetünk a bajnokságon, a világbajnokságon itt, és különösen, hogy megismerkedhetünk a magyarokkal. Magyarország egy olyan ország, amely nagyon erős kapcsolattal rendelkezik Jamaicával, méghozzá hosszú időre visszamenően, hiszen nagyon sok, jamaicai kórházban dolgozó orvos képzése Magyarországon történt, ők itt tanultak az elmúlt harminc-negyven évben.

– Én is két dolog miatt vagyok itt. Egyik, hogy a jamaicaiak atlétikai teljesítményét nyomon kövessem, akik nagyon jól szerepelnek. A másik feladatom pedig, hogy Magyarország és Jamaica között erősítsem az idegenforgalmi kapcsolatokat. Tegnap körülbelül ötven idegenforgalmi szereplővel és utazási irodával találkoztam.

Bartlett megemlítette, Usain Boltnak is rengeteget köszönhet hazája.

– Az ő ereje és az ő idegenforgalomra való hatása nagyon nagy volt, hiszen az ő imázsa miatt, az ő eredményei miatt emberek tényleg oda akarnak látogatni Jamaicába, és jönnek is Jamaicába, csak azért, hogy találkozzanak vele, hogy ott legyenek, ahol ez a nagyszerű ember született – nyilatkozta a nyolcszoros olimpiai bajnok legendáról a miniszter.

Borítókép: A jamaicai Usain Bolt a valaha élt legnagyobb atléták egyike (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.