Kleinheisler tizenegyest rúgott, a csapata a BL-csoportkör kapujában

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében Kleinheisler László csapata, a Panathianikosz a rendes játékidő hosszabbításában mentette döntetlenre az Olympique Marseille elleni párharcot, majd a csereként beálló Kleinheisler László pontos tizenegyesének is köszönhetően továbbjutott. Kleinheisleréket már csak egy lépés választja el a BL-főtáblától.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 7:37
FBL-EUR-C1-QUALIFIER-MARSEILLE-PANATHINAIKOS Panathinaikos players celebrate their victory at the end of the UEFA Champions League second leg of the third qualifying round football match between Olympique Marseille (OM) and Panathinaikos at the Velodrome stadium in Marseille, on August 15, 2023. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP) Fotó: Europress/AFP/Christophe Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi körülmények között harcolta ki a továbbjutást Kleinheisler László csapata, a Panathinaikosz idegenben az Olympique Marseille ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A francia csapat magabiztosan őrizte a továbbjutását jelentő 1-0-s előnyét, ám a rendes játékidő hosszabbításában a játékvezető kezezés miatt tizenegyest ítélt a vendég görögöknek, és Fotisz Joannidisz nem is hibázott, 2-2-re alakította a párharc állását. 

Hosszabbítás következett – Kleinheisler Lászlóval. A magyar válogatott középpályása a 106. percben állt be, és a mindent eldöntő tizenegyesrúgásokra ő is jelentkezett, sőt, értékesítette a büntetőt. A franciáknál játszó Mattéo Guendouzi hibázott, így a Pana 5-3-ra megnyerve a párbajt kiharcolta a továbbjutást a BL rájátszásába, ahol a Bragával játszik majd a Bajnokok Ligája csoportkörében való részvételért.

Borítókép: Kleinheisler László (a jobb szélen) és csapata a továbbjutást ünnepelte (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.