Máté Csaba: A Fradinak fontos bekerülni a Konferencialiga csoportkörébe + videó

A Ferencváros Vilniusban kezdi meg csütörtökön azt a párharcot, amelyben eldől, hogy ott lesz-e a nemzetközi porondon a csoportkörök idején. A cél most az Európa-konferencialiga, az ellenfél pedig a litván Zalgiris, amelyet két éve kettős győzelemmel búcsúztatott egy másik sorozatban. Máté Csaba vezetőedző szerint nem szabad abból a sikerből kiindulni, mert a litvánok azóta sokat erősödtek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 18:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön este eldől, hogy marad-e állva magyar csapat a nemzetközi porondon. A Debrecen, a Kecskemét és a Zalaegerszeg már kihullott a selejtezők rostáján, a Ferencváros sem ott tart, ahol tartani szeretett volna, azaz nem a Bajnokok Ligája csoportköréért küzd, ám a presztízséből még megmenthet valamennyit, ha az ősszel ott lesz az Európa-konferencialiga csoportkörében. Az utolsó ellenfele a litván Zalgiris Vilnius, a párharcot idegenben kezdi, és a vetélytársa egyáltalán nem ismeretlen a számára, hiszen két éve a BL-selejtezők során összefutott egymással a két csapat. Akkor a Fradi otthon 2-0-ra, idegenben pedig 3-1-re nyert.

A Ferencváros szerda dél körül érkezett meg Vilniusba. Forrás: Fradi.hu

– Óva intenék bárkit attól, hogy az eddigi eredményekből induljon ki – kezdte ezzel Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a szerda kora esti sajtótájékoztatón. – Mindkét csapat számára nagy a tét, küzdelmes meccsre számítok, a hazaiak biztosan mindent el fognak követni azért, hogy bejussanak oda, ahova tavaly, mert az nagy siker volt nekik. Kiegyenlített mérkőzés lesz. A litvánok a legjobbak között vannak, sokra tartom őket. Erősödtek, szervezettebbek lettek, jobb játékosok állnak a rendelkezésükre. Kicserélődött a keretük a két évvel ezelőttihez képest, akkor kettős győzelemmel jutottunk tovább, de ebből sem szabad kiindulni. A Fradinak fontos bekerülni a Konferencialiga csoportkörébe, van értéke ennek a sorozatnak is, elég rápillantani, hogy az elmúlt két sorozatban kik jutottak be a legjobb nyolc vagy tizenhat közé, sok komoly múltú csapatot említhetnénk. Remélem, méltón tudjuk majd képviselni Magyarországot és a Ferencvárost.

Anderson Esiti visszakerült a Fradi keretébe. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Máté Csaba két játékost cserélt a keretben az előző körhöz képest: a sérült Cristian Ramírez és Amer Gojak kimaradt, bekerült viszont a télen szerződtetett, az első csapatban vállsérülése miatt még egyszer sem játszó 31 éves szerb támadó, Alekszandar Pesics, valamint Anderson Esiti. A Fradi szerda délelőtt indult el Budapestről, de egy kisebb sérülés miatt nem tartott a csapattal Lisztes Krisztián, Máté Csaba azt mondta, nincs komoly baj, de nem akarnak a szerepeltetésével kockáztatni. Alekszandar Pesicsről pedig ezt mondta a vezetőedző:

 

– Pesics játékra kész, az elmúlt hétvégén már játszott a második csapatban egy félidőt, úgy döntöttünk, tud segíteni ebben a párharcban. Támadóként gólokat várunk tőle, a korábbi csapataiban mutatott játéka alapján van erre esély. Adódhat szituáció, hogy hasznos lehet számunkra, meglátjuk, milyen helyzetek lesznek.

 

AZ ORIGO VIDEÓJA A FERENCVÁROS EDZÉSÉRŐL

A feröeri bajnok elleni idegenbeli meccset megelőzően a Fradi nem készült külön a műfüves pályára, amit az akkori edző, Sztanyiszlav a sérülésveszéllyel indokolt. Hasonlóan áll a kérdéshez Máté Csaba is, aki szerint a szerda esti edzésen éppen elég lehetőségük lesz, hogy kicsit „teszteljék” a pályát.

– Valóban van abban sérülésveszély, ha naponta cserélgetjük a borítást, úgyhogy otthon továbbra is füvön készültünk, itt pedig lesz egy gyakorlásunk, amikor megszokhatjuk a borítást. Egyébként vannak a csapatban, akik pályafutásuk során rendszeresen játszottak műfüvön, szóval nem lesz annyira idegen a borítás a csapat számára.
Egyébként meg ez nem lehet kifogás a holnapi eredményt illetően
szögezte le az Origónak válaszolva Máté Csaba.

Európa-konferencialiga, selejtező, playoff, 1. mérkőzés: Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencváros (tv: M4 Sport)

Borítókép: Máté Csabának fontos az Európa-konferencialiga is (Forrás: Fradi.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.