Megszólalt Peter Stöger a Fradi Konferencialiga-mérkőzése előtt

A Ferencváros korábbi edzője, Peter Stöger semmit sem vesztett a népszerűségéből Németországban. A Borussia Dortmund egykori vezetőedzőjének a két honfitársa – Marcel Sabitzer és Konrad Laimer – klubváltásáról alkotott véleményét szemlézte a német Kicker szaklap.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 12:23
peter stöger
Kisvárda 20211107 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Kisvárda Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Peter Stöger Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár óta az osztrák másodosztályban szereplő Admira sportigazgatójaként dolgozó korábbi Fradi-edző, Peter Stöger véleményét szemlézte az Austrian Press Agencyről a német Kicker. Az érdeklődésnek több oka is volt: Stöger a 2017–18-as szezonban dolgozott a Bundesligában, az egyik legnépszerűbb klub, a Borussia Dortmund vezetőedzőjeként dolgozott, a negyedik, Bajnokok Ligája-indulást garantáló helyre kormányozta a csapatát, beépítette a csapatba a fiatal Jadon Sanchót, majd a szezon végén távozott, és az Austria Wien érintésével került a Ferencvároshoz 2021-ben, ahol Szergej Rebrov távozása után dolgozott egy fél szezont.

Peter Stöger
Stöger véleménye érdekes Németországban   Fotó: Mirkó István

Stöger elmondta a véleményét az osztrák válogatott középpályás, Marcel Sabitzer klubváltásáról, szóba jött a szintén osztrák Konrad Laimer , aki a nyáron és csapatától, az RB Leipzigtől igazolt a Bayern Münchenhez, a bajnokcsapat nyáron szerződtetett sportigazgatója, Christopf Freund is.

Az RB Leipzignél eltöltött hat sikeres szezon és a Bayern Münchennél eltöltött másfél, csalódást keltő év után Marcel Sabitzer szombaton a Bundesliga harmadik topklubjában, Dortmundban kezdi meg a szezont. Az osztrák válogatott játékost a Borussia Dortmund vette kölcsön abban a reményben, hogy segítsen a korábbi klubja, a Bayern trónfosztásában. A Dortmund korábbi edzője, Peter Stöger tudja, mire számíthat a középpályástól, és meg van győződve arról, hogy a Borussia a megfelelő klub.

– Sabitzer rengeteget fejlődött az elmúlt években, és vezéregyéniséggé vált. Dortmundban az utóbbi időben nem volt hozzá hasonló játékos. Emre Can és Salih Özcan jó játékos, de Sabitzer náluk veszélyesebb támadásban. Másrészt ő olyan, aki tudja, hogyan kell támadólag védekezni. A Dortmund számára fontos, hogy rugalmasan ki tudja használni az erényeit, ő védekező és támadó szerepkörben is tud játszani – elemezte a honfitársa helyzetét Stöger.

A nyáron Lipcséből a Bayernhez igazolt szintén osztrák Konrad Laimert is méltatta a korábbi Fradi-edző. – A Bayernnek nincs olyan játékosa a csapatában, mint Laimer. Tekintettel az ő alapvető tulajdonságaira, a labdaszerzésre és a fizikális terhelhetőségére, nem beszélve arról, hogy gólerősen futballozik – jellemezte Laimer helyzetét Stöger.

Végül a Bayern új sportigazgatója, Christoph Freund is szóba jött. Hasan Salihamidzic utódja 17 év után távozott az RB Salzburgtól. – Egyértelmű, hogy Freund jó munkát végzett. Ez nemcsak neki, hanem Ausztriának, mint futballnemzetnek is hatalmas kitüntetés, hogy a Bayern elhívta a klub sportigazgatójának - mondta boldogan Stöger.

A korábbi Fradi edző nem tudja, hogy mi lesz a fókuszban Münchenben: a tehetségek felkutatásával kell foglalkoznia Freundnak vagy sztárokat kell igazolnia a Bayernben. – Az a kérdés, hogy mire számít a Bayern. Elvárják tőle, hogy olyan hálózatot építsen ki, amiért elsősorban ő volt a felelős Salzburgban? – tette fel a kérdést Peter Stöger.

Borítókép: Stöger büszke a honfitársaira (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.