Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Messi újabb rekordjához Gazdag csak asszisztált + videó

Lionel Messi csapata, az Inter Miami továbbjutott a Ligák Kupájában. A floridai csapat idegenben 4-1-re legyőzte a Philadelphiát a Subaru Parkban, és bejutott a sorozat döntőjébe. Messi megszerezte a karrierje legtávolabbi gólját, a hétszeres aranylabdás ezúttal 32 méteres lövéssel jelentkezett. A philadelphiai Gazdag Dániel 87 percet töltött a pályán.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 8:14
Lionel Messi
FBL-USA-LEAGUES-MIAMI-PHILADELPHIA Inter Miami's Argentine forward #10 Lionel Messi fails to score in front of Philadelphia's English defender #03 Jack Elliott during the CONCACAF Leagues Cup semifinal football match between Inter Miami and Philadelphia Union at Subaru Park Stadium in Chester, Pennsylvania, on August 15, 2023. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Fotó: Europress/AFP/Angela Weiss
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

megállíthatatlan Amerikában. Az Inter Miami argentin sztárja a hatodik mérkőzésén kilencedik gólját is megszerezte új csapata színeiben. Az ellenfél csapata, a Philadelphia volt a Ligák kupája elnevezésű tornán. 

Leagues Cup 2023 - Semifinals: Inter Miami CF v Philadelphia Union
Gazdag Dániel csak helyzetig jutott a Miami ellen      Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu

A mexikói élvonal és az MLS csapatai részvételével zajló sorozat elődöntőjében Messi megint lőtt egy gólt, a hatodik amerikai meccsén a kilencediket – amelynek az az érdekessége, hogy lassan húsz éve tartó profi pályafutása alatt ilyen távolról, 32 méterről még sohasem talált be. 

 Az eddigi rekordja 2018 óta élt, amikor a Real Sociedad otthonában 31 méter 70 centiről szerzett gólt. Messin kívül még további hátrom Miami-játékos is betalált, köztük a korábbi Barcelona-védő, Jordi Alba. A Philadelphiától csak a szépítésre futotta. A hazaiak magyar válogatott középpályása, Gazdag Dániel 87 percet töltött a pályán.

Lionel Messi érkezése óta az Inter Miami begyűjtheti az első trófeáját: a Ligák Kupája döntőjében a Nashville SC lesz szombat hajnalban az ellenfele, Gazdagék a mexikói Monterrey elleni bronzmeccsen vigasztalódhatnak.

Borítókép: Messit nem lehet megállítani Amerikában (Fotó: Europress/AFP) 

A mérkőzés összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.