Szalai Attila tökéletes németnyelv-tudással értékelt Hoffenheimben + videó

A magyar labdarúgó-válogatott védője, Szalai Attila szombaton az angol Fulham elleni 2-1-re elveszített meccsen mutatkozott be a német Hoffenheim együttesében. A találkozó után Szalai videóinterjút adott csapata honlapján.

Magyar Nemzet
2023. 08. 06. 10:35
Fulham v TSG 1899 Hoffenheim - Pre-Season Friendly
LONDON, ENGLAND - AUGUST 05: Raul Jimenez of Fulham FC scores the team's first goal during the pre-season friendly match between Fulham and TSG 1899 Hoffenheim at Craven Cottage on August 05, 2023 in London, England. (Photo by Henry Browne/Getty Images) Fotó: Getty Images/Henry Browne
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Fulham elleni 2-1-re elveszített mérkőzésen mutatkozott be új csapatában, a német első osztályú Hoffenheimben. A válogatott védő véleményére kíváncsi volt a klubja, Szalai tökéletes németnyelv-tudással értékelt. Ez egyébként nem meglepő: a védő 2012 és 2015 között a bécsi Rapid Wiennél nevelkedett, 2016-ban a Rapid első csapatában is pályára lépett, mielőtt a Mezőkövesd, a ciprusi Apollon Limasszol és a török Fenerbahce érintésével újra német nyelvterületre, a Bundesliga előző szezonjában a 12. helyen végzett Hoffenheim csapatához igazolt.

A Fulham elleni 2-1-re elveszített szombati felkészülési mérkőzés után Szalai a klubja honlapján értékelt. – Természetesen tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk az angol Fulham ellen. Úgy érzem, fizikálisan felvettük a harcot, pariban voltunk az ellenfelünkkel. Játékban sem maradtunk el tőlük, sikerült kialakítanunk lehetőségeket, de azokat sajnos nem tudtuk gólra váltani. Közeleg a bajnoki rajt, tisztában vagyunk azzal, hogy van még mit csiszolni a játékunkon, ennek érdekében sokat kell még dolgoznunk. Ahogy az edzőnk fogalmazott, folytatnunk kell az eddigi kemény munkát, és ez majd biztosan kifizetődik – fogalmazott a 25 éves védő.

A Bundesliga 2023-24-es szezonja augusztus 18-án pénteken kezdődik. Az első fordulóban Szalai csapata, a Hoffenheim együttesét, a Freiburgot fogadja.

Borítókép: Szalai Attila a Fulham ellen debütált az új csapatában (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.