Szoboszlai 11-est harcolt ki, majd a lövése után gól született + videók

Gólt vagy gólpasszt még nem jegyzett, mégis megvan Szoboszlai Dominik első gólt érő megmozdulása a Premier League-ben. Egész pontosan az első és a második. A Liverpool–Bournemouth mérkőzés 35. percében büntetőt harcolt ki, amit Mohamed Szalah elsőre ugyan kihagyott, de szerencséje volt, visszapattant hozzá a labda, s másodjára már nem hibázott. A második félidőben Szoboszlai lövése kipattant a vendégkapusról, Jota érkezett. A Liverpool 3-1-re nyert, Szoboszlai végigjátszotta a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 16:55
Liverpool, Szoboszlai Dominik
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és is kezdett a csapatában a Premier League 2. fordulójában, a Liverpool–Bournemouth találkozón. Szoboszlai ezen a meccsen szerepelt először a Liverpoolban az Anfield közénsége előtt. A mérkőzés előtt a két magyar játékos találkozásáról a PoolBarátok képet is közölt a Facebook-oldalán.

Kerkez Milos, Szoboszlai Dominik, Liverpool, Bournemouth
Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik az Anfield gyepén (Forrás: Facebook/PoolBarátok)

Pocsékul kezdte a mérkőzést a Liverpool. Az első vendéghelyzetet még megúszta, az 1. percben les címén nem adták meg Anthony emelését. A 3. percben aztán csak előnybe került a Bournemouth. Bénázott a sebezhető hazai védelem, Semenyo használta ki, a lövése Van Dijk lába között vágódott a hálóba (0-1).

A félidő derekán fölénybe került a Liverpool, s a 27. percben remek megoldásából egyenlített. A kolumbiai csatár felpörgette magának a labdát, majd a bal alsóba vágta (1-1).

A 35. percben jött el Szoboszlai Dominik pillanata. A 16-os sarkánál külsővel meghúzott egy cselt, Rothwell megette, akasztotta a magyar középpályást. Nem volt látványos szabálytalanság, de az volt, járt a büntető.

 

Szalah állt a labda mögé, a bal alsó felé rúgta, Neto védte a lövést, de Szalahnak szerencséje volt, visszapattant elé a labda, amit már nem volt nehéz a hálóba pofozni (2-1).

A szünetre tehát fordított a Liverpool. Szoboszlai Dominik bátrabban játszott, mint egy hete, többet vállalkozott, aminek meglett az eredménye. Kerkez Milos is jó teljesítményt nyújtott az első félidőben, levette a pályáról Szalaht.

 

Szoboszlai Dominik a második félidőre a Liverpool vezére lett

A második félidő elején nehéz helyzetbe került a Liverpool. MacAllister letalpalta Christie-t, jogos volt, hogy kiállították. Az emberhátrányból azonban jól jött ki a Liverpool. Kitámadott a Bournemouth, így a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik.

A harmadik Liverpool-gól ismét részben Szoboszlai Dominik érdeme. A 62. percben lövésre szánta rá magát úgy 20 méterről, kicsit jobbról, a lapos lövés megpattant, becsapta Netót, akiről kipattant a labda, érkezett Jota és két lépésről a hálóba passzolt (3-1). Hogy ez most gólpassznak számít vagy sem? Majd eldöntik, de az érdem vitathatatlan.

Ezzel eldőlt a találkozó. A Bourmemouth ugyan próbálkozott, de nem tudott igazán veszélyes helyzeteket teremteni. Szoboszlai egyre felszabadultabban játszott, több jó megoldása volt, s ismét végigjátszotta a találkozót, csakúgy, mint Kerkez Milos. A Liverpool 3-1-re győzött.

Íme, másfél perces ízelítő abból, hogyan is játszott Szoboszlai, az Anfield új kedvence a mérkőzésen:

 

Premier League, 2. forduló:

Liverpool–Bournemouth 3-1
Nottingham Forrest–Sheffield United 2-1
Fulham–Brentford 0-3
Wolverhampton–Brighton 1-4
Tottenham Hotspur–Manchester United 18.30
Manchester City–Newcastle 21.00

vasárnap játsszák:
Aston Villa–Everton 15.00
West Ham United–Chelsea 17.30

hétfőn játsszák:
Crystal Palace–Arsenal 21.00

A Luton-Burnley találkozót elhalasztották.

Borítókép: Szoboszlai Dominik elesik, amint Rothwell akasztja (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.