Alonso „szerelmi vallomása”: Még a nyolcvanéves Hamiltont is megtartanám

A Mercedes csütörtökön bejelentette, hogy szerződést hosszabbított pilótapárosával, így a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak és George Russellnek legalább 2025 végéig lesz ülése a Formula–1-ben. Hamilton talán legnagyobb riválisai, Fernando Alonso és Max Verstappen üdvözölték a döntést.

2023. 09. 01. 14:56
F1 Grand Prix Of The Netherlands Lewis Hamilton Fernando Alonso
Lewis Hamilton of Great Britain as seen at the Drivers' Parade ahead of the race. Hamilton is driving the racing car no 44 a W14 of Mercedes AMG Petronas F1 Team at the Dutch GP Formula 1 World Championship race. A challenging race after a heavy downpour rain led to red flag and temporary stop at the closing stages of Formula One Grand Prix of the Netherlands at Circuit Zandvoort, Netherlands on August 27, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön megérkezett a várva várt bejelentés, miszerint George Russell és a következő két idényben is a Mercedes pilótáiként folytatják. Utóbbi ezzel Fernando Alonso (Aston Martin) nyomába lép, aki a negyedik iksz után is rója a kilométereket a száguldó cirkuszban, Hamilton 40 éves lesz, amikor teljesíti a 2025-ös szezont.

Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada 2023 Lewis Hamilton Fernando Alonso
További Alonso–Hamilton-csatákra van kilátás Fotó: AFP/NurPhoto/Gongora

Alonso maga most 42 éves, és a bejelentés után az újságíróktól arra vonatkozó kérdést kapott, hogy szerinte a versenyzők korát figyelembe veszik-e a csapatok, amikor megállapodnak a közös munkáról.

– Nem, azt hiszem, hogy az időeredményt nézik, ez mindig is így volt a motorsportban. Soha nem láttam még egy olyan csapatot a raliban, a MotoGP-ben és a Formula–1-ben sem, amelyik a lassabbat választotta két pilóta közül. 

Ha én most csapatfőnök lennék, és Hamilton vagy a mezőny legfiatalabb pilótája, esetleg egy F2-es tehetség közül kellene választanom, még akkor is Hamilton mellett döntenék, ha már nyolcvanéves lenne. Egészen addig, amíg valaki nem bizonyítja nekem, hogy gyorsabb nála.

Hamilton továbbra is csúcsteljesítményt nyújt, és csak a Formula–1 számít neki az életben – ahogyan nekem is. Ha majd valaki gyorsabb lesz, akkor leülhetünk tárgyalni, de jelenleg Hamilton gyorsabb mindenki másnál – áradozott vetélytársáról a kétszeres világbajnok.

(Red Bull) is pozitívumként értékeli, hogy Hamilton egyelőre nem vonul vissza.

– Azt gondolom, hogy ez mindenképp jó hír a sportágnak. Ez igaz rá és a Mercedesre is, hiszen már hosszú ideje együtt dolgoznak. Nagyszerű nekik, hogy a kapcsolat nem szakad meg – vélekedett a címvédő.

Borítókép: Lewis Hamilton (háttal) és Fernando Alonso (szemben) (Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.