Duplantis bepótolta, ami nem adatott meg neki Budapesten + videó

Az olimpiai bajnok svéd Armand Duplantis a budapesti atlétikai vb-n csak aranyérmes lett, nálunk nem sikerült világcsúcsot ugrania. Duplantis bepótolta a mulasztást, az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i döntőjének második napján, vasárnap 623 centiméterre javította a férfirúdugrás világrekordját.

2023. 09. 17. 23:45
Armand Duplantis, világcsúcs, 623 cm
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Armand Duplantis Budapesten a 610 centiméteres magasságot már egyedüliként ugrotta át a mezőnyben, amivel eldőlt, hogy ő a világbajnok. Ezután a 623 centis világcsúcsra rakatta a lécet, s bár volt két kimondottan jó kísérlete, nem vitte át ezt a magasságot.

A 23 éves svéd atléta idén már többször próbálkozott a 623 centivel sikertelenül. A tavalyi vb helyszínén. Eugene-ben végre összejött neki a világrekord, összesen hetedszerre ugrott világcsúcsot. Az olimpiai, valamint kétszeres világbajnok klasszis 602 cm után 21 centit emelt és elsőre teljesítette a világrekordot érő magasságot.

Borítókép: Duplantis új világcsúcsa 623 centiméter (Forrás: X)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.