Elhunyt a sokszoros magyar válogatott futballista edző édesapja

A 36-szoros magyar válogatott futballista, Koman Vladimir édesapja, idősebb Koman Vladimir 59 éves korában, szerda hajnalban hunyt el. A tragikus hírről beszámolt a futballedző klubja, a Király Gábor nevét viselő Király SE is. Nagy veszteség érte a szombathelyi labdarúgást.

2023. 09. 27. 13:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idősebb Koman Vladimir halálának oka nem ismert. „Ahogyan mindenki ismerte, szólította, Voli bácsi nagyon sok gyermekkel ismertette, szerettette meg a labdarúgást. Csapataira mindig a harcosság, a kitartás volt jellemző, ilyen erényekkel igyekezett felvértezni tanítványait, függetlenül attól, hogy épp milyen korosztállyal foglalkozott” – emlékezett meg elhunyt edzőjéről a Király SE a hivatalos Facebook-oldalán.

Idősebb Koman Valdimir alighanem leghíresebb tanítványa a saját fia volt, a legutóbb a Diósgyőrben futballozó Koman Vladimir, aki 36-szor szerepelt a magyar válogatottban és 46 meccsen pályára lépett a Serie A-ban is.

Édesapja is futballozott, játszott a Dinamo Kijev híres akadémiáján, és az ukrán topcsapatban a legendás Valerij Lobanovszkij is volt az edzője. 1991-ben érkezett Magyarországra, egy játékostársát vitte el Szombathelyre az akkor ott még létező másodosztályú Sabaria együtteséhez próbajátékra. Végül a klub azonban Komannak ajánlott szerződést, aki így maradt a városban. 

Később meghatározó alakja lett a helyi futballéletnek, edzőként a Lurkó UFC, az Illés Akadémia, a Sopron és a HVSE utánpótlásban dolgozott évtizedekig, az elmúlt öt évben pedig Király Gábor klubjában, a Király SE utánpótlásában számítottak a szakértelmére.

A Király SE szerdán 19 órakor a Király Sportlétesítmény B épületénél közös megemlékezést tart, 18 órától pedig a Haladás hazai pályán fogadja a Soroksárt az NB II hétközi fordulójában, vélhetően ott is megemlékeznek a kiváló edzőről.

Borítókép: Idősebb Koman Vladimir a gyerekekért dolgozott a futballban (Fotó: Király SE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.