Fucsovics egy helyett rontott, a nőknél nincs magyar a top 100-ban

Fucsovics Márton egy helyet rontva az 58. a férfi teniszezők világranglistáján, amelyet ismét a US Open régi-új bajnoka, a szerb Novak Djokovics vezet. A nőknél nincs magyar játékos az első százban.

Forrás: MTI2023. 09. 11. 11:11
FUCSOVICS Márton
New York, 2023. augusztus 29. Fucsovics Márton az amerikai Sebastian Korda ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2023. augusztus 28-án. MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Marozsán Fábián is a második fordulóban búcsúzott New Yorkban, utóbbi megőrizte a torna előtti 92. helyét az ATP rangsorában. A top 200-nak a férfiaknál még Piros Zsombor a tagja, ő jelenleg a 112. A Carlos Alcarazt az élen váltó Novak Djokovics tovább javítva saját rekordját a 390. hetét kezdi a világranglista első helyén. 

2023 US Open - Day 3
Fucsovics Márton stabilan tartja a helyét a top 100-ban      Fotó: Sarah Stier/AFP

A nőknél is új világelső van a US Openen döntős fehérorosz Arina Szabalenka személyében, aki pályafutása során először áll az élen. A lengyel Iga Swiatek tavaly április óta vezette megszakítás nélkül a WTA rangsorát. A friss New York-i bajnok amerikai Coco Gauff a hatodikról feljött a harmadik helyre. Az első 100-ban továbbra sincs magyar, Bondár Anna azonban 18 helyet javított, így jelenleg a 110., míg Udvardy Panna a 126., Gálfi Dalma a 141., pedig a 193. helyen áll.

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.