Gulácsi Péter a hétvégén újra szerepet kaphat Lipcsében

Jó hír érkezett Lipcséből. A Bundesliga előző szezonjában bronzérmes csapat edzője, Marco Rose bejelentette, hogy hosszú sérülése után a hétvégén visszatérhet a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter. A klubja mindenképpen benevezi őt az Augsburg elleni mérkőzésre.

2023. 09. 15. 13:45
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2022. szeptember 10. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Borussia Dortmund ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2022. szeptember 10-i mérkõzésen Lipcsében. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly októberében, a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen sérült meg, amikor egy passz után megbicsaklott a térde, s mint kiderült, a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Azóta a rehabilitációját töltötte, a nyár felkészülési időszakban a csapatával edzett, de a Bundesliga 2023–24-es szezonjában még nem lépett pályára, sőt a csapata meccsre nevezett keretében sem szerepelt eddig a neve.

Gulácsi Péter
Gulácsi már felépült a sérüléséből. Fotó: AFP

A hétvégén mindez megváltozik, a kedvező hírt Marco Rose, a Lipcse edzője jelentette be az Augsburg elleni bajnoki mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón. – Gulácsi Péter holnap tér vissza az első csapatba! Nagyon jó edzései voltak az elmúlt négy hétben. A csapatkapitány-helyettes visszatérése határozottan jó érzésekkel tölti el a csapatot. Pozitívan várjuk a következő heteket, még akkor is, ha el kellett fogadnunk egy-két kudarcot – mondta Marco Rose.

Ugyanakkor a lipcseiek magyar válogatott védője legalább tíz hetet kénytelen kihagyni, miután sérülést szenvedett a Csehország elleni, múlt vasárnap rendezett felkészülési mérkőzésen.

 

Borítókép: Gulácsira ismét számíthat a Lipcse (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.