Hét gólos meccsen győzte le a Bayern simán a Manchester Unitedet

A Bajnokok Ligája csoportkörének az első fordulójában a szerdai játéknapon hét gólt hozott a kör rangadója, a Bayern München végig kézben tartotta a meccset, ám a hajrában két gólt kapott, és így csak 4-3-ra nyert a Manchester United ellen. Az Arsenal sima 4-0-ás sikerrel tért vissza a sorozatba hat év után, a PSV Eindhovent verte. Az Internazionale alig tudott pontot menteni a Real Sociaded otthonában, a Salzburg pedig Lisszabonban győzte le a Benficát.

2023. 09. 20. 23:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Téves hír volt, hogy nem Lőw Zsolt lesz az, aki a technikai zónában fel- és alá sétálgatva figyelheti a Bayern München és a Manchester United mérkőzését. A német sajtó úgy tudta, hogy a magyar szakember csak kisebb részben helyettesíti az eltiltott Thomas Tuchelt a bajorok kispadján, ám kiderült, ő volt a vezetőedző első számú helyettese, és ő döntött a taktikai változtatásokról, illetve a cserékről is.

Lőw Zsolt kezében volt a Bayern München irányítása  Fotó: Matthias Schrader

Így pedig alighanem meglepte, hogy az ebben az idényben roppant sebezhető Manchester United igen jól kezdte a találkozót Münchenben, egészen az első félidő feléig kiegyenlítetté tudta tenni a játékot. Akkor azonban, egész pontosan a 28. percben a németek mintegy másfél perces labdabirtoklás után vezetést szereztek, Kane és Sané kényszerítőzése után az utóbbi 17 méterről célozta meg a kaput, a rosszul vetődő Onana pedig sután ért a labdába, ami a hálóba vágódott, nagy potya gól volt – 1-0. 

Onana romokban, nagyot hibázott a manchesteri kapus  Fotó: AFP

Az üzlet pedig beindult, négy perccel később Musiala tört be a 16-oson belülre, majd az alapvonal közeléből visszapasszolta a labdát Gnabryhoz, aki 7 méterről a bal alsó sarokba lőtt – 2-0. Ezután az angolok vezettek két veszélyes akciót, de a bajorok uralták a meccset, és kis szerencsével nagyobb különbséggel is vezethettek volna a szünetben. A pihenő a Manchesternek tett jót, mert a 49. percben szépített a United: villámgyors egyérintő végén Rashford passzolt Höjlundhoz, aki 11 méterről kapura lőtt, a védők lábán megpattanó labda a bal alsó sarokban kötött ki – 2-1. Ám korán örültek az angolok, ugyanis két perccel később Upamecano fejese után Eriksen kézfejére pattant a labda a tizenhatoson belül, Nyberg játékvezető visszanézte az esetet, tizenegyest ítélt, amelyből a jobb alsó sarokba lőtt – 3-1.

Magabiztosan tért vissza az Arsenal

Harry Kane az első angol gólszerzője a Bayern Münchennek a Bajnokok Ligájában. Három perc múlva  Musiala ugratta ki Sanét, aki az ötös sarkától jobbal kapura lőtt, de a labda a jobb kapufán csattant. Nagy volt a különbség a két csapat között, egyértelműen a bajorok tartották kézben az irányítást. Kicsit vissza is vettek a tempóból, számukra már semmi sem volt sietős, a United játékosai pedig zömmel csupán asszisztáltak nekik. A 88. percben viszont sikerült szorossá tenniük az eredményt: Fernandes, Rashford, Martial volt a labda útja, majd esett-kelt a labdával a tizenegyes pont magasságában, végül a földön fekve, ballal lőtt a jobb alsó sarokba – 3-2. Válaszként előbb Sané a kapufát találta el, majd a 92. percben Kimmich ívelte a labdát Telhez, aki egy átvételt követően 10 méterről a léc alá bombázott  – 4-2. És még nem volt vége: a 95. percben csattanóként Casemiro is betalált, ezzel 4-3-ra megérdemelten nyert a Bayern München.

TROSSARD, Leandro
Leandro Trossard szerezte az Arsenal második gólját  Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Az Arsenal hat év szünet után tért vissza a Bajnokok Ligájába, és azonnal nyomatékosan jelezte is a jelenlétét: Saka, Trossard és góljaival a 38. percben már 3-0-lal szomorította a PSV Eindhoven híveit. Ezt Odegaard a második félidő derekán megtoldotta még eggyel, azaz a londoni csapat magabiztos győzelemmel rajtolt. A Bajnokok Ligája előző döntőse, az olasz Internazionale a Real Sociedad vendége volt, a hajráig hátrányban volt, és Martínez csak akkor egyenlített.

 A játéknap legnagyobb meglepetését azonban a Salzburg szállította, amely a 3. percben kihagyott ugyan egy tizenegyest Lisszabonban, majd a Benfica tíz perccel később emberhátrányba került Antonia Silva kiállítása miatt, és ezt az osztrákok ki is használták. A kezezésért járó büntetőt Simic értékesítette, a szünet után nem sokkal pedig Gloukh kettőre növelte a vendégek előnyét.

 A meglepetés kategóriájába tartozik az is, hogy az Európa-liga győzteseként a BL főtáblájára került spanyol Sevilla hazai pályán csak 1-1-et ért el a francia Lens ellen, a Napoli pedig az utolsó percekben nyert egy öngóllal a Braga otthonában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport: 
Galatasaray (török)FC Köbenhavn (dán) 2-2
Bayern München (német)Manchester United (angol) 4-3

B csoport:
Sevilla (spanyol)Lens (francia) 1-1
Arsenal (angol)PSV Eindhoven (holland) 4-0

C csoport:
Real Madrid (spanyol)Union Berlin (német) 1-0
Braga (portugál)SSC Napoli (olasz) 1-2

D csoport:
Real Sociedad (spanyol)Internazionale (olasz) 1-1 
Benfica (portugál)Salzburg (osztrák) 0-2 

Borítókép: A szoros eredmény ellenére magabiztosan nyert a Bayern München, okkal ünnepeltek a játékosai (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.