Sztankovics ezúttal inkább nem beszélt Sigér Dávidról + videó

Két sovány, 1-0-s győzelem után a Ferencváros 6-1-re kiütötte az MTK-t a labdarúgó NB I 8. fordulójában és megerősített a helyét a tabella élén. Dejan Sztankovics köszönetet mondott az MTK-nak, és beszélt a következő meccsről a Fiorentina elleni Konferencialiga-találkozóról. Sztankovics dicsérte Zachariassen és Marquinhos játékát, Sigér Dávidról ezúttal inkább nem ejtett szót.

2023. 09. 30. 21:48
KATA Mihály; SIGÉR Dávid, Ferencváros, MTK
Labdarúgó NB I - MTK Budapest-Ferencvárosi TC Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első, amit szeretnék elmondani, hogy köszönjük a fair játékot, csodálatos stadionban, jó ellenfél ellen léphettünk pályára – Dejan Sztankovics a Ferencváros vezetőedzője sportszerűen először is a kiütött ellenfelet dicsérte az MTK elleni 6-1-es győzelem után.

MARQUINHOS, Ferencváros, Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics kiemelte Marquinhos sokoldalúságát (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Sztankovics ezután úgy ejtett szót Sigér hibájáról – az MTK az ő labdaeladásából szerzett vezetést –, hogy nem nevezte meg Sigért, akit a Kecskemét elleni siker után a csapat vezéreként méltatott.

– Talán nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna – Sztankovics ennyivel intézte el a bakit, helyette inkább dicsérte a csapatát. – Maximális csapatszellemet láthattunk a pályán, igazi akaratot láttam a fiúktól. Ha a hibákat nézzük, egyszerű, rossz döntésekről beszélhetünk, de erre minden esetben jól tudtunk reagálni. Összességében megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést.

 

Zachariassen és Marquinhos visszakerült a helyére

Sztankovics kérdésre válaszolva beszélt Zachariassen és Marquinhos szerepéről, annak megváltoztatásáról. A norvég futballista többnyire középen vagy a jobb oldalon játszik, ezúttal viszont a bal szélen kezdett, a brazil pedig a jobb szélen, de félóra múltán helyre állt a rend, Zachariassen és Marquinhos helyet cserélt.

– A mérkőzés során maximálisan alkalmazkodnunk kell a játékhoz. Az, hogy a két szélsőt megcseréltük, jó húzás volt, talán Zachariassen pozíciója valamilyen szinten meglephette az ellenfelet. Mindkét játékos lenyűgöző, tudnának akár minden mérkőzésen is játszani anélkül, hogy elfáradnának – méltatta a két labdarúgót Dejan Sztankovics.

 

Sztankovics: Figyel minket a Fiorentina

Óhatatlanul szóba került a Ferencváros következő ellenfele. A Fradi csütörtökön ugyanis a Konferencialigában a Fiorentina vendégeként lép pályára.

– Nagyon erős csapat jó játékosokkal, remek edzővel – mi mást is mondhatott volna Sztankovics... De aztán kulisszatitkot is elárult: – Tudom, hogy a Fiorentina követi a mérkőzéseinket, felkészül a stílusunkból, de mindenképpen élveznünk kell a játékot. Vasárnaptól megkezdjük a felkészülést a Fiorentina ellen.

Horváth Dávid: a Fradi másik ligában játszik

– Jól kezdtük a mérkőzést, de ma a Ferencváros önmagához képest is jól játszott. Egy idő után az volt a kérdés, hogy tudunk nekik gondot okozni, és hogy tudjuk kompenzálni az egyértelmű fölényüket. De könnyen adtuk magunkat sajnos – Horváth Dávid, az MTK mestere nem kereset kifogást a súlyos vereségre. Mi több, felmentette a játékosait a kudarc alól, mondván, nagy volt a nyomás, és olyankor jön a hiba. 
– Megtörni szerintem nem fogja a csapatunkat, de túl nagy volt a különbség, ez nem elfogadható. Hiába mondhatjuk, hogy a Fradi más ligában játszik, akkor sem férhet bele, hogy ennyit kapjunk, semmilyen körülmények között sem szabad így elhagynunk magunkat. De inkább egy meccsen jöjjön ki minden hiba, mint minden meccsen valami más – igyekezett megőrizni a derűlátását.

Borítókép: Sigér hibáját Dejan Sztankovics is megbocsátotta (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.