A Liu fivérek váratlanul édesanyjukon keresztül üzentek Magyarországra + videó

A hét végén Montrealban rendezték meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók második világkupa-versenyét. A kanadai városban immár kínai színekben remekül teljesített két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor: vasárnap mindketten főszerepet játszottak abban, hogy a kínai férfiváltó aranyérmes lett.

2023. 10. 30. 9:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor szombaton a vegyes váltó eredményhirdetésénél is aranyérmet vehetett át. Bár a döntőben nem léptek jégre nem sokkal az 500 méter fináléja után, az előcsatározások során igen, így nekik is járt az arany. Az 500 méteres döntőben Liu Shaolin ezüstérmes lett, Liu Shaoang pedig bukás után ötödik. Vasárnap az 5000 méteres férfiváltó döntőjében mindketten szerepeltek, és a kínai váltó győzött a kanadaiak és a kazahok előtt. A befutóember Liu Shaolin volt. 1000 méteren Liu Shaoang úgy zárt negyedikként, hogy a döntőben egy lengyel versenyző szabálytalanságának áldozata lett, a vétkest kizárták. Ebben a számban Liu Shaolin a negyeddöntőig jutott. Két világkupa-verseny után 500 méteren Liu Shaoang, a szám regnáló olimpiai bajnoka vezeti a pontversenyt; az első vk-t ő nyerte meg.

Liu Shaolin, Liu Shaoang
A vegyes váltó érmesei: Liu Shaolin a bal, Liu Shaoang a jobb szélen (Forrás: X/ISU Speed Skating)

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor ölelik a magyar szurkolóikat

A hét végi világkupa után a fivérek édesanyja, Szabó Szabina a következő bejegyzést osztotta meg a Facebookon a „Liu Shaoang & Liu Shaolin Sándor Fan Club” csoportban:

„Kedves csoport! Ádó és Sanyi üzenetét közvetítem: „Nagyon szépen köszönjük a csoportnak a belénk fektetett bizalmat, a szurkolást, támogatást! Ha ti nem vagytok, ez nem jön  létre. Ölelés mindenkinek!”

A bejegyzéshez tartozik egy fotó is, no de ki tartja a váltókban begyűjtött aranyakat?!

Forrás: Facebook

A férfiváltó befutója:

A a középpontban voltak:

 

Hetedik hely a magyar női váltótól és Jászapáti Pétertől is

Ami a magyar válogatottat illeti, a Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású staféta a B döntőben harmadikként ért célba, ezzel összességében a hetedik helyet szerezte meg. Az A döntőt, ezzel a versenyt a dél-koreai váltó nyerte. Ezer méteren – ahol a dél-koreai Szeo Vi Min nyert – Somodi Maja a magyar szövetség közlése szerint sérülés miatt az elődöntő előtt visszalépett, míg a belga Hanne Desmet sikerével záruló 1500 méteren Sziliczei-Német Rebeka a B döntőben ötödik, összesítésben 12. lett. A férfiaknál Jászapáti Péter 1000 méteren a B döntőben korcsolyázhatott, s ott végül a harmadik helyen ért célba, ami összességében a hetedik helyet jelentette számára (az A döntőben volt egy kizárás); ez nagyon szép eredmény. Az aranyérem a holland Jens van 't Wout nyakába került – mint korábban említettük, ebben a fináléban zárt negyedikként Liu Shaoang.

Borítókép: Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (Forrás: Instagram/shaolinliu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.